Colorfitness.hu bejelentkezés
Wágner Ildikó

Wágner Ildikó

Wágner Ildikó

bodyart

Óráim:

Kisgyerek- korom óta mozgok, és nem voltam válogatós a sportok terén. Szertornával kezdtem, aztán jött a karate, úszás, atlétika, műugrás, tenisz, labdajátékok, jazz balett, stb.. sok mindenben kipróbáltam magam.
Felnőtt éveimben leginkább jógáztam, és edzőtermi órákat látogattam, így találkoztam 6 éve a bodyArt-tal. Első látásra szerelem volt. Elkezdtem rendszeresen reggeli bodyArt órákra járni, s hamarosan azon kaptam magam, hogy szívesebben csinálom bármilyen más sportnál. Mert magammal vagyok közben. Nem kell reagálnom az ellenfelem lépéseire (mint pl a teniszben), nem kell versenyeznem mással. Csak én vagyok, a mozdulat és a levegő. A zene a hab a tortán. Nem is olyan kevés, ez egyszerre. Azt tapasztaltam, hogy a bodyArt maximálisan kikapcsol és átrepít egy idő nélküli állapotba. Igazi flow élmény.

BodyArt:

A mozgás dinamikája, a légzés hangsúlyos szerepe és a gondosan válogatott gyakorlatok együtt adják azt az élményt, ami mindig feltölti az embert fizikailag és érzelmileg egyaránt.
A bodyArt olyan harmonikus mozgásforma, amely egyszerre erősíti és nyújtja az izmokat. Az órákon saját testsúllyal, mezítláb végezzük a gyakorlatokat, és folyamatos fókusz van a core izmokon (has, hát, törzs izmai). Mivel a gyakorlatok végrehajtásához figyelem szükséges, a résztvevő szinte azonnal átkapcsol a tudatos jelenlét állapotába, ami a flow élmény alapja. A rendszeres gyakorlás fokozza a test tudatosságot és az erőnlétet, formálja az izmokat, lazítja az ízületeket. Már pár alkalom után érzékelhető a tartás javulása, az egyensúly fejlődése, a koncentráció fokozódása. Jótékony hatás továbbá az érzelmi/fizikai stressz csökkenése.
Mindenkinek ajánlom az órát, kortól és nemtől függetlenül, aki javítana tartásán, fejlesztené erőnlétét, állóképességét, formálni szeretné izmait, sok stressznek van kitéve. Emellett fokozottan ajánlom csapatsportok és kardió jellegű aktivitást igénylő tevékenységek kiegészítésére (pl. tenisz, foci, jégkorong, kosárlabda, futás,stb... mellé), mert rendkívül hatékony "alapot" biztosít az izmok karbantartása és nyújtása által. Táncosok számára is kedvező kiegészítő edzés lehet, mert a fentieken túl javítja a koordinációt és fejleszti az egyensúly érzéket.

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?