fbpx
Colorfitness.hu bejelentkezés
Svendor Enikő
Svendor Enikő @ Orange Jóga Stúdió

Svendor Enikő

Dr. Svendor Enikő

hatha jóga

Amikor több, mint 6 éve először álltam jóga szőnyegre, nem fogott meg a gyakorlás, pár jógaórát követően egy elég hosszú szünet következett. Ma már úgy gondolom, akkor még nem érkezett el az én „jóga időm". Később több tekintetben is új irányt vett az életem, sok íróasztal mellett töltött, mozgásszegény év után visszatértem a jógához. Ekkor kezdődött a rendszeres gyakorlásom. A korábban elképzelhetetlen, mindennapos mozgás szinte magától illeszkedett be a hétköznapokba, rengeteg külső és belső pozitív változást hozva magával, úgy, mint a jobb erőnlét, hajlékonyság, rugalmasság, az állóképesség erősödése, a jobb közérzet, a koncentráció fejlődése, pozitív életszemlélet, stressztűrő képesség erősödése, mentális és lelki változások.
A jóga (rám is) gyakorolt előnyei felsorolhatatlanok, és minimális gyakorlás mellett is hamar megtapasztalhatóak. Gyere és próbáld ki te is, tapasztald meg magadon a változást.

Óráim:

Hatha jóga óráim:

A Hatha jóga nevét a „Ha” szótaggal jelölt Napról és a „tha” szótaggal jelölt Holdról kapta. A hatha jóga óra során nem kötött gyakorlatsort követünk, a gyakorlatok folyton változnak, így nincs két egyforma óra.
A jógaóra rövid ráhangolódással veszi kezdetét, amely során egy kényelmes testtartásban, leborulásban mind a test, mind az elme megpihenhet, ráhangolódhat a gyakorlásra. A ráhangolódást alapos, átmozgató bemelegítés követi, amely felkészíti a testet az ászanák (testtartások) gyakorlására. A gyakorlást napüdvözlettel (Surya Namaskara) kezdjük, amely a hatha jóga gyakorlásának összes elemét (ászanák, légzőgyakorlatok, mentális gyakorlatok és meditáció) magába foglaló jóga gyakorlatsor, és számtalan változatban végezhető. A napüdvözletet álló-, egyensúlyi- és ülő gyakorlatokkal folytatjuk, mindig a gyakorlók igényeinek, felkészültségének függvényében. Az ászana gyakorlást fordított ászanákkal fejezzük be. Az órát relaxációval zárjuk, kényelmes testhelyzetben ellazítjuk a testet és az elmét, megpihen az idegrendszer, ezáltal a test alkalmassá válik az aznapi gyakorlás jótékony hatásainak befogadására.

Végzettségeim, tanulmányaim:

  • Gerincjóga oktató
  • Hatha jóga oktató

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?