Colorfitness.hu bejelentkezés
Süvegh Dóra

Süvegh Dóra

Süvegh Dóra

Pilates

Óráim:

Süvegh Dóra vagyok pilates oktató. Pályakezdőként sokféle mozgásformát kipróbáltam és a dinamikus mozgások mellett, tökéletes kiegészítésként, rátaláltam a pilatesre. Így lettem oktató is. Korábban főleg a tánc volt, ami megmozgatott. Később felváltotta az atlétika majd a jóga és pilates. A pilatesben megfogott nagyon Joseph Pilates gondolata, aki úgy nevezte a mozgást, mint a „Kontroll Művészete”. Úgy gondolom ez a „kontroll” amit a pilatesen elsajátíthatunk, egész életünkre pozitív hatással lehet. Megtanuljuk kezelni és uralni a testünket, és ezáltal sokkal közelebb kerülünk önmagunkhoz. Harmonikusabbak lesznek a mindennapjaink, azért is mert mozgunk és azért is mert urai vagyunk önmagunknak.

Pilates óráim:

Szemléletem, az „ép testben ép lélek” elven alapszik, tehát minél inkább az egészségre törekszünk testünket illetően, annál egészségesebb és harmonikusabb lesz a lelkünk is . Óráim alatt törekszem arra, hogy az egész testet átmozgassuk, nyújtsuk és erősítsük is egyben. Kifejezetten a hasizmok erősítése, törzs mélyizmai és a gátizmokat vannak előtérben, de ezek mellett fontos és megjelenik a comb, fenék és a kar. Elvem, hogy legyen a testünk ruganyos, szálkás és erős is.
Az órán relaxációs zene szól, a bemelegítést legtöbbször állásból kezdem, és főleg a talajon dolgozunk. Utána legtöbbször hanyattfekvésben vagyunk, ahol jól érvényesülnek a hasizom és gátizom erősítő gyakorlatok. Majd a törzs-kar-comb izmait hason fekvésben vagy négykézláb erősítjük. Az óra végén egy 10 perces nyújtás van, amikor körültekintően nyújtjuk le a csípőhajlító izmokat is.
A gyakorlatokat párosítottam természetes illóolajokkal, melyek segítenek a tökéletes hatás elérése érdekében, legyen a cél relaxáció vagy energetizálás. Így az óra végére összhangba és egyensúlyba kerül a test és lélek, mindenki energiával dúsabban indulhat haza.

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?