Colorfitness.hu bejelentkezés
Speiser Tamara

Speiser Tamara

Speiser Tamara

gerinctráning

Óráim:

Főállásom mellett aerobic oktatóként végeztem, és amint a kezemben volt a papírom, már el is kezdtem oktatni. Kezdetekben a dinamikus, lendületes erősítő aerobic és táncos órák voltak a szívem csücskei. Aztán idővel, ahogy a képzéseimet végeztem, egyre több órát tartottam, és egyre több vendég fordult meg nálam, világossá vált számomra, hogy csak preventív, vagyis egészségmegőrző, mozgásszervi problémákat megelőző szemlélettel szeretnék dolgozni a vendégeimmel. Ha az én órámra jössz, számíthatsz rá, hogy az ízületeid, izmaid és egyéb szerveid védelmét, vagyis az egészségedet fogom előbbre helyezni, mint a gyors és látványos eredményt.

Gerinc tréning:

Tudod mi történik a gerinceddel egy irodában töltött nap alatt?
Ha 8 órát ülsz az irodában a számítógép előtt és kattintgatsz szinte egész nap, sokan járnak ugyanebben a cipőben, mint te. Néha még le is könyökölsz, szegény gerinced aszimmetrikusan próbálkozik megtartani a tested. Alig mozdulnak az alsó végtagjaid, nem megfelelő a vérellátásuk, akár el is zsibbadnak. Néha előfordul, hogy nem figyelsz a tartásodra, előre esnek a vállaid, talán le is csúszol kicsit a széken, és idő után szinte hallod, hogy fájdalmasan felkiáltanak a porckorongjaid:
„Helló! Mit is itt vagyunk! Ne feledkezz meg rólunk, NEM FÉRÜNK EL!”
Ha ülőmunkát végzel, vagy bármilyen statikus testhelyzetben vagy kénytelen maradni órákig a munkavégzésed miatt, akkor segítek neked, hogyan tudod kimozgatni a gerinced a megszokott tartásból, hogyan tudod fejleszteni a gerincedet körül ölelő izomzat tartóerejét, és hogyan tudsz védekezni azellen, hogy a külső hatások sérülést vagy fájdalmat okozzanak neked a mindennapok során.
Az óra felépítése a gerinctréning alapvető elemeire épül: bemelegítést követően váltakoznak mobilizációs, nyújtó (elongáló), dinamikus ütköztető, egyensúly fejlesztő és CORE izom erősítő gyakorlatok. Ez egy nyugis műfaj, kellemes, lassabb tempójú zenét képzelj el, mint egy aerobic órán, de ne gyógytornára számíts! Bár statikusak a gyakorlatok, azért meg fogsz izzadni.
Ha első alkalommal jössz az órámra, kérlek gyere 5-10 perccel hamarabb, hogy meg tudjalak kérdezni aktuális mozgásszervi panaszaidról, sérüléseidről, hogy megfelelően tudjak rád figyelni!

Végzettségek, tanulmányok:

  • Szabadidő-, sportszervező (OKJ) BGE 2008
  • Közgazdász diploma BGE 2012
  • Aerobic Sportoktató (OKJ) Art Edzőképzés 2015
  • ¾ Wellness Step Art Edzőképzés 2015
  • Stretching és Ellazulási Technikák Art Edzőképzés 2016
  • GTA- Gerinc Tréning Alternatívák Art Edzőképzés 2017

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?