Colorfitness.hu bejelentkezés
Mikola Orsolya
Mikola Orsolya @ Orange Jóga Stúdió

Mikola Orsolya

Mikola Orsolya

hatha jóga, relax jóga & stretching

Életemnek nagyon fontos része a mozgás és az önismeret.
A testtudatosságom fejlesztése olyan örömforrás nekem, mondhatni egyfajta örök szerelem a számomra,ami nélkül sohasem tudtam volna elképzelni az életemet. Gyerekkorom óta állandóan kerestem erre a lehetőségeket, sportoltam, táncot tanultam, később különböző harcművészeteket próbáltam ki majd elkezdtem jógázni, többfajta irányzatot kipróbálva.
Emellett mindig foglalkoztatott önmagam és a dolgok mélyebb megértése. Rengeteg kérdés volt bennem az emberi létezéssel kapcsolatban amelyekre kerestem a válaszokat. Így elkezdtem rendszeresen meditálni majd fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt kapott életmódómban a tudatosság és az önismeretbe fektetett munka. 2013-ban elkezdtem a Bhaktivedanta főiskola jógamester szakát. A jógában egy olyan nagyon komplex és jól felépített ősi módszerre találtam amely lehetőséget nyújt a fejlődésre testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Eszközöket ad arra, hogy pozitívan befolyásolni tudjam testi, érzelmi és mentális állapotomat. Fizikai szinten segít az egészségem megőrzésében vagy annak helyreállításában. Aktiválja a szervezet természetes öngyógyító képességeit. Segít a helyes testtartás kialakításában, erőssé, rugalmassá tesz. A rendszeres gyakorlás sokat segít abban, hogy egyre jobb és örömtelibb érzés legyen a testemben lenni. A testemre gyakorolt pozitív hatásai mellett és által magabiztossá és lelkileg is erőssé tesz. Segít, hogy érzelmileg is egyre kiegyensúlyozottabb legyek. Megtanít lecsendesíteni az elmémet, ellazítani a testemet, elengedni a fölösleges feszültségeket. Lehetővé teszi képességeim, önmagam és ezáltal a világ egyre mélyebb megismerését.
Óráimon arra teremtek lehetőséget, hogy a résztvevők is megtapasztalhassák maguk számára a jóga jótékony hatásait és az órákon tanultakat beépíthessék és hasznosítani tudják mindennapi életükben.

Hatha jóga

Rövid ráhangolódással kezdünk, amely lehetőséget nyújt a napi feszültségek elengedésére. Befele, önmagunkra, légzésünkre figyelve megérkezünk, lelassulunk.
Ezután bemelegítünk, különböző jóga pózokra rávezető gyakorlatokat végzünk, ezáltal felkészítjük testünket a gyakorlásra. A különböző jóga pozókat flow jelleggel összekötve és kitartva is végezzük. Az összefűzött pózok végrehajtása segít beindítani az elakadt energiák megfelelő áramlását, oldja a testi-lelki feszültségeket. A kitartott és egyensúlyozó testhelyzetek amellett, h a test izomzatát és erejét növelik, segítenek egy belső erő, stabilitás és egyensúly megtalálásában. Jelentősen fejlesztik mentális erőnket és összpontosítási képességünket. A fordított testhelyzetek is elengedhetetlen részei a gyakorlásnak, nagy mértékben hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.
Mindig egy jól meghatározott logika mentén építem föl az órámat és állítom össze az egymást követő testhelyzeteket a hatha yoga alapelveinek megfelelően, úgy, hogy az minél mélyrehatóbb és kiegyensúlyozott hatású legyen. Az órán nagy hangsúlyt fektetek az ásznák pontos kivitelezésére illetve abban segítek a résztvevőknek, hogy a jóga pózokat mindenki saját testének maximális mozgástartományáig eljutva biztonságosan végezhesse. Igyekszem egyénileg is nagyon figyelni mindenkire és egyénre szabott instrukciókkal segíteni, hogy mindenki a legtöbbet hozhassa ki magából!
Az órát relaxációval, meditációval fejezzük be. Ez segít idegrendszerünknek feldolgozni a kapott információt, elmélyítve a gyakorlást, mindazt a tudást amit elsajátítottunk. Ugyanakkor lehetőséget nyújt megpihenni, ellazulni és feltöltődni.
Az órát mindig a jelenlévők felkészültségéhez és aktuális állapotához igazítom.

Relax yoga & Streching

Ennek az órának a célja elsősorban a stresszoldás, a test hajlékonyságának fejlesztése és a tudatos ellazulás képességének elsajátítása testi, lelki és mentális szinten egyaránt. Ajánlom azoknak is akik merevebb izomzattal rendelkeznek vagy azoknak akik szeretnének hajlékonyabbá válni. Segíthet lelki szorongások oldásában, alvás vagy egyéb stresszel kapcsolatos problémákban. Egy lassabb típusú óra amely lehetőséget ad mélyen önmagunkba merülni és eljutni egy meditatív nagyon mély nyugalmi állapotba, amelyben az izomfeszültségek és az energiablokkok elkezdenek oldódni.
Rövid ráhangolódással kezdjük az órát. Kényelmesen elhelyezkedve befele, önmagunkra, légzésünkre figyelve megérkezünk, lelassulunk.
Ezután átmozgatjuk és bemelegítjük az egész testet. Az óra eleje flow jellegű, meghatározott sorrendben bizonyos izomcsoportokra fókuszálva felkészíti a testet a második részben történő hosszabban kitartott testhelyzetekre. Ezek legtöbbje passzív, lazító testhelyzet, melyek nagyon hatékonyan oldják az izomfeszültségeket és fokozzák a test hajlékonyságát.
Az órát fekvő relaxációval, meditációval fejezzük be. Mindig egy jól meghatározott logika mentén építem föl az órámat és állítom össze az egymást követő gyakorlatokat a jóga alapelveinek megfelelően, hogy az minél mélyrehatóbb és kiegyensúlyozott hatású legyen. Kezdők és haladók egyaránt részt vehetnek az órán. Igyekszem egyénileg is nagyon figyelni mindenkire és egyénre szabott instrukciókkal segíteni, hogy a pózokat mindenki saját testének maximális mozgástartományáig eljutva biztonságosan végezhesse.

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?