fbpx
Colorfitness.hu bejelentkezés
Korom Renáta (Reni)
Piloxing

Korom Renáta (Reni)

Korom Renáta

piloxing

A jogi egyetem elvégzése után találkoztam a Zumbával. Édesanyám figyelt fel először a táncos mozdulatokra, majd mindketten oktatók lettünk, nem is olyan sokkal később.
A tánc addig csak hobbi szinten játszott szerepet az életemben, és igazából csak testvérem rendelkezett táncos múlttal. Az én sportpályafutásom inkább a vízhez volt köthető. Tizenkét évig versenyszerűen úsztam, így szinte törvényszerű volt, hogy elvégezzem az Aqua Zumba képzést is, hiszen életem része volt a víz és a vizes sportok: úszás, vízilabda, búvárúszás.
Táncos előképzettségem nem volt, de a Zumbánál ez nem jelent gondot, a Zumba elsődleges szlogenje: korra, nemre, háttérre való tekintet nélkül bárki elkezdheti, sőt, sikeres oktató is lehet! A Zumba számomra a hétköznapokból való kiszabadulást, az önfeledt szórakozást jelenti, miközben keményen edzek is. Imádom!

Óráim:

Piloxing:

Két hatékony és népszerű fitness irányzat a Pilates és a boksz ötvözete egy kis tánccal fűszerezve. Maga a Piloxing elnevezés is ezt a két szót rejti magában.
Első hallásra két teljesen ellentmondó stílus, nézzük mi is jut eszünkbe rögtön? A boksz egy igazán férfias mozgásforma, az erőt, dinamikát, gyorsaságot, robbanékonyságot jelenti, gyors és kemény ritmusok, gongszó és izmok, Rocky, Tatarek Rezső és a sípja.
Pilates? Nőies balettes mozdulatok, alakformálás, hajlékonyság, hosszan tartó statikus gyakorlatok, csend vagy nagyon halk relaxálást, koncentrációt, belső odafigyelést elősegítő zene, folyamatos levegővétel kontrol.
Nos, ez a két gyökeresen eltérő stílus ebben az új megközelítésben összhangba kerül egymással, és végeredményként egy komplett, egész testet átmozgató, különleges, és intenzív edzésprogram jön létre. De mégis hogyan? Van ebben valami közös, amire lehet építeni? Technikailag mindenképp, hiszen mindkét mozgásforma a test központjával, angol szakkifejezéssel élve a „core"-ból (törzs) dolgozik.
piloxingAzoknak ajánljuk akik szeretik az edzéssel töltött időből a maximumot kihozni, kalória felhasználás szempontjából még inkább, hiszen az óra a tudományos eredmények szerint is a leghatékonyabbnak nevezett intervall edzésmódszer alapjaira épít. Magas intenzitású és alacsony intenzitású, ezen belül is kardió és erőfejlesztő gyakorlatok sorozataiból álló blokkok váltják egymást tervezett módon. A gyakorlatok nagyon sokfélék, változatosak, egyéni szinttől függően nehezíthetőek, így a folyamatos fejlődés garantált.
A koncepció megálmodója és kifejlesztője Viveca Jensen, Los Angelesben élő svéd származású hivatásos táncos, egyben fitness szakember, személyi edző, aki –sejthetően- a Pilates és a boksz szerelmese. Saját stúdiójában kezdte el tanítani ezt a kombinált jellegű intervall óratípust, ami hamar közkedveltté vált a klub látogatói közt. Viveca elképzelése szerint olyan fitness programot akart létrehozni, és a világgal megismertetni, ami a nők igazi esszenciáját -nőiesség, kontrol, érzékiség és erő – mind hordozza, azért, hogy segítse a nők kapcsolódását ezekhez a képességeikhez, illetve a határozott, szexi, önbizalommal teli, pozitív feminin énkép kialakítását.

„A nőknek edzés közben is nőiesnek, ugyanakkor erőteljesnek kellene érezniük magukat. Mi nők, gyakran gondoljuk, hogy az egyik fitness programnak ilyennek a másiknak meg amolyannak kell lennie. De mégis miért? Miért ne lehetne az egyiket a másikkal ötvözni? Miért ne lehetnénk kecsesek és szexik, miközben mindent erőből beleadunk az edzésbe? A Piloxingban megtalálod a boksz erejét, de a Pilates révén kecsesnek és nőiesnek is érezheted magad. Jelmondatunk: KECSES, SZEXI, ERŐTELJES"

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?