Colorfitness.hu bejelentkezés
Drajkó Dalma
Testegyensúly gerintréning Dalmával @ Colr Max FItness

Drajkó Dalma

Drajkó Dalma

pilates, gerinctréning, stretching, cheerdance és talajakrobatika

+36 70 614 1605

Óráim:

Sziasztok, Drajkó Dalma vagyok! Személyi edzőként, tánctanárként, gerintrénerként, pilates, stretching és jóga oktatóként tevékenykedem a cheerleading mellett. A sport kis gyermekkorom óta meghatározó az életemben. Jazz-balettal kezdtem „pályafutásom", majd a szertorna, fitness irányába mozdultam el. Mindezek mellett minden táncstílusban kipróbáltam magam (hip-hop, modern tánc, kortárs, showtánc, látványtánc, balett, jazz). Sok éven keresztül versenyeztem csapatommal, jobbnál jobb eredményekkel, különböző nemzetközi és Európa szintű versenyeken. A későbbiek folyamán egy időre háttérbe szorult a versenyzés és a táncszínházakhoz sodort az élet. Néhány éven keresztül a színházi tánc töltötte be hétköznapjaimat. Ezt követően jött az egyetem (Eötvös Loránd Tudományegyetem), ahol is kitűnővel diplomáztam Rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon. Az államvizsga után visszamentem az egyetemre tanítani, amit jelenleg is folytatok. Azóta elvégeztem a Fitness Company-nél egy aerobic, és egy pilates oktatói tanfolyamot, egy Cheerleading bírói képzést valamint a Budai Sport Akadémián egy sportakrobatika szakedzőit, ugyanis egy akrobatikus sportágban versenyzem, amit tanítok is a jövő nemzedékének. Az ELTE cheerleader csapatának flyereként tevékenykedem, és magyar válogatott sportoló vagyok ezen sportágban, folyamatosan edzek és fejlesztem magam, hogy minden évben az EB-n országunkat képviselve a legjobb eredményt hozhassuk el csapatszinten.
Célom az emberekkel megszerettetni a mozgást, a sportot és divattá tenni az egészséget! :)

Pilates:

Javallott minden korosztály számára, ízületkímélő, lassabb hangvételű mozgásforma. Mélyizmok megdolgoztatása saját testsúllyal és kiegészítő fitnesseszközökkel. Kiváló alakformáló. Célja: szálkás izomzat elérése, egészség fenntartása egy remek hangulatú csapatban.

Gerinctréning:

Balance gyakorlatok, mélyizmok dolgoztatása, központ erősítése sajáttestsúllyal, kiegészítő sporteszközökkel minden korosztály számára.
Ízületkímélő mozgásforma.

Stretching:

Nyújtás, ízületi mozgékonyság fejlesztés, dinamikus és statikus gyakorlatokkal, 3x8 ütemben végrehajtva, kitartva. Merev izmaink hatékony nyújtása és az izomfejlesztés hatékonyságának növelése. A hajlékonyság fejlesztése sok mozgásszervi problémára (hát-, derékfájdalom...stb) gyógyító hatású lehet. Az izmok nyújtása egyaránt fontos azok erősítése mellett, e kettő együttes gyakorlása hoz tényleges eredményeket.

Cheerdance, talajakrobatika:

A torna alapvető célja az egészség megőrzése, a cselekvési kultúra fejlesztése.

 • a torna mozgásanyaga segíti a helyes testtartás kialakítását
 • fejleszti az egyensúlyozó képességet
 • a zene, a koreográfia fejleszti a ritmusérzéket, a koordinációs képességet
 • a gyakorlatok végrehajtása fejleszti a figyelemkoncentrációt, ami hatással van az iskolai tanulásra: gyorsabban és könnyebben tanulnak
 • a társas elemek, és a közösen végrehajtott gyakorlat segíti a közösségi érzés kialakulását
 • eredményesebbé teszi az esztétikai nevelést
 • fejleszti az akaraterőt, bátorságot
 • jellemformáló: kialakítja a helyes önértékelést, rendszeres munkára szoktat, alkalmazkodásra tanít

A torna mozgásanyaga tehát, jelentősen segíti a sokoldalú és harmonikus személyiségfejlesztést.

A cheerleading egy amerikából eredeztető sport, melyet sokszor azonosítanak a "pompon" lány fogalmával, azonban ez a mozgásforma már régen egy önálló sportágként működik, saját versenyrendszerrel. A cheerleader magyarul hajrázót, szurkolót vagy vezérszurkolót jelent. Ez a modern sportág, amely a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi, elsősorban csapattevékenység, amely szorosan kapcsolódik más sportágakhoz, főleg az amerikai futballhoz, a kosárlabdához, a labdarúgáshoz.
A sportág oktatása több elemet foglal önmagába: ritmusérzék fejlesztése, táncelőkészítő, gimnasztika, mozgáskoordináció, testtartás- és testtudat fejlesztés, tér-orientáció fejlesztés, erőnléti edzés, szurkolás technika, cheer-akrobatika, előkészítő talajtorna elemeinek elsajátítása, rengeteg nyújtó gyakorlattal.

Végzettségek, tanulmányok:

 • ELTE – Rekreációszervező és egészségfejlesztő
 • BSA – Sportakrobatika szakedző
 • Fitness Company – Pilates oktató
 • Fitness Company – Kölyök fitness, gyermekaerobik oktató
 • Cheerleading bíró

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?