Colorfitness.hu bejelentkezés
Baumann Emőke

Baumann Emőke

Baumann Emőke

hatha jóga

Óráim:

A jógával való kapcsolatom szerencsére már több, mint 20 éves!
Középiskolai éveim alatt kezdtem el jógaórákra járni. Azóta folyamatosan s egyre nagyobb mértékben az életem részét képezi. Sok pozitív előrelépést köszönhetek neki.
2015-ben megtaláltam a számomra legeredetibb forrást, s elhatároztam, hogy bővítem tudástáramat, jógatanár leszek. Mukesh Kothari indiai jógamesternél, a BinduSar Indiai Jóga és Ayurveda központ 200 órás oktató képzésén szereztem a Yoga Alliance UK által hitelesített jógaoktatói oklevelet.
Szeretném és legjobb tudásom szerint arra törekszem, hogy az óráimra érkezők is megtapasztalhassák a jóga mindennapi életre gyakorolt áldásos hatását.

Óráim menete:

Elcsendesedéssel, ráhangolódással kezdünk. Aztán a napüdvözlet különböző verzióival bemelegítjük az izmokat, felkészítjük testünket és elménket az ászanák végrehajtására. A következő lépésben óratípustól függően végzünk gyakorlatokat, a könnyebbektől haladunk a nehezebb pózok felé.
Hatha jóga órán arra törekszünk, hogy minden testrészünket átmozgassuk, ellazítsuk, erősítsük izmainkat, harmóniába kerüljünk önmagunkkal, tudatosítsuk a mozdulatokat, ráérezzünk jótékony hatásaikra.
Csípőnyitó óra esetén a holdüdvözlet szolgál bemelegítésre. Aztán a csípő horpasz izomra fókuszáltan összeállított speciális gyakorlatsort végzünk. Intenzívebben átmozgatjuk az összes csípőtájéki testrészt. Az ászanák segítségével próbáljuk elengedni az ott felhalmozódott feszültséget.
A gerincjóga sorozat kivételt képez. Kíméletesen a légzés segítségével hangolódunk testünkre. Koncentrált egyenletes lélegzetvételekkel végzünk ülő, majd fekvő helyzetben kifejezetten a törzs izmaira jótékony hatású speciális gyakorlatokat, s ezután álló ászanákkal folytatjuk, erősítjük a láb izmait is. Az óra vége felé illesztjük be a napüdvözletet, mintegy levezetés képen.
Minden alkalommal jóga nidra (relaxáció, rövid meditáció) zárja a gyakorlást, melynek során megtapasztalható a teljes testi, lelki, szellemi feltöltődés, s szinte újjászületve közösen zengetjük el a záró mantrát.

Om shanti, shanti, shanti Om!

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?