fbpx
Colorfitness.hu bejelentkezés
Finn szauna

Finn szauna

8 személyes finn szaunánk várja vendégeinket!

Fogynál? Kiegészítenéd edzésed hatását? Méregtelenítenél? Relaxálnál kicsit egy fárasztó munkával teli nap után, mielőtt hazamész?

A szauna megoldást nyújt a jó közérzet, és testi, valamint lelki egészség megőrzésére. Nálunk lehetőséged nyílik a stresszel teli nap után közvetlenül az öltözőből a szauna helyiségében a nyugalom szigetén találni magad.

Miként van jótékony hatással szervezetünkre és egészségügyi állapotunkra?

Amennyiben rendszeresen (kúraszerűen) szaunázol, megelőzheted vele a légúti megbetegedések nagy százalékát, mivel erősítjük vele immunrendszerünk védekező-, valamint öngyógyító képességét. Vérnyomásproblémák enyhítésére is egy kellemes megoldást tud nyújtani, ugyanis a vérrendszerünkre is jó hatással van. (Természetesen ez esetben nem árt előtte kikérni orvos tanácsát, hogy milyen mennyiségben ajánlott használni!)

Szaunázás után ajánlott hűvös, vagy hideg vízzel lezuhanyozni, mert a nagy hőfokváltozás edzi a bőrt és hosszútávon bőrfiatalító, illetve feszesítő hatása van. A bátrabb, rutinosabb szaunázók akár ezt egy szaunázás alkalmával több kis egységre lebontva is ismételhetik. Azonnali pozitív hatásaként érzékelni fogjuk, hogy testünkkel együtt szellemileg is felfrissülünk és bőrünk öntisztulásának eredménye is érezhetően tartósabb lesz.

Hogyan szaunázzunk helyesen?

  • Szaunázás előtt lehetőleg két órával ne fogyasszunk ételt.
  • A szaunázás első fő alapszabálya, hogy a szaunázásra elegendő időt kell szánni.
  • Első alkalommal 8-10 perc szaunázás ajánlott, amit természetesen fokozatosan, ám folyamatosan növelhetünk.
  • Közvetlenül a szaunázás megkezdése előtt mindenképp ajánlott kellemes, langyos vízzel lezuhanyozni, hogy a bőrünkre került parfüm és egyéb kozmetikumokat eltávolítsuk, majd ezt követően törölközzünk meg, így eredményesebb izzadást érhetünk el.
  • Mindenképp vegyük le ékszereinket, mert égési sérüléseket okozhatunk magunknak vele a nagy hő hatása által felforrósodó fémtárgyakkal.
  • A szaunába lépve fontos, hogy minél gyorsabban csukjuk be az ajtót, és a lehető leghamarabb vegyük fel a számunkra legideálisabb testhelyzetet, mert az első pár percben szervezetünknek elég megszoknia az őt ért hirtelen nagy meleg levegőt.
  • Többszemélyes szauna révén a szauna használata során pamut fürdőruha (szintetikus anyagok bőrünkhöz érve káros hatással van a nagy hő hatására), illetve törölköző használatát kérjük kedves vendégeinktől.
  • Levezetésként mindig szánj elég időt magadra, hogy bőröd és szervezeted felvegye a harmóniát a szaunán túli hőmérséklettel!
  • Szükséges a szaunázás során elvesztett folyadékot pótolni! Fogyasszunk megfelelő mennyiségű vizet.
  • A kazánra néhány csepp illóolajat csepegtetve nem csupán a kívánt hatást tudod fokozni, de az élmény is kellemesebbé válik számodra. (eukaliptusz – élénkít, ánizs – izomlazító, citrus félék – hangulatot javít, nyugtat, fahéj – emésztést serkentő és görcsoldó...stb.)

Edzés és sport mellé is bátran ajánljuk, hiszen segít az izomlazításban, és fejleszti a tüdőkapacitást.:)

Szaunázz Velünk és tapasztald meg mennyi mindenre nyújt egyszerre segítséget egészséged érdekében!

Color Astoria Fitness - Térkép

Elérhetőségek

1052 Budapest, Károly körút 4.
+36 1 317 0452

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek
6:30-13:00, 15:00-22:00
Szombat - Vasárnap
8:30-14:30

Kártyaelfogadás

OTP szép kártya elfogadóhely
All You can move
Pázmány kártya
 

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat?   Elfelejtetted a felhasználónevedet?