Adatkezelési szabályzat


Color Fitness és Astoria Fitness
Adatkezelési szabályzat
(v2022.01.27)

Adatkezelő

Név: Astoria Jóga és Mozgás Stúdió Kft.

Székhely: 1052 Budapest Piarista utca 4.

Levelezési cím, panaszkezelés: 1052 Budapest Piarista utca 4.

Adószám: 23304563-2-41

E-mail: eckert.gyula@colorfitness.hu

Telefonszám: (+36-1) 308 55 06

Weboldal: http://colorfitness.hu

Tárhelyszolgáltató

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Adószám: 14114113-2-08

E-mail cím: unas@unas.hu

Telefonszám: 99/884-000

——————-

A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelések leírása:

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet, GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

Mi az a cookie?

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az  Ön hozzájárulása.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzíti az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.

Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.

Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.

Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.

Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre – amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel

Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok
Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama
Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele

 Kezelt adatok
Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

 Az adatkezelés időtartama
A hozzájárulásának visszavonásáig.

 Az adatkezelés jogalapja
Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek.

Kezelt adatok
Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama
Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja
A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama
A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama
Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja
Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok
Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama
A panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja
Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok
A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama
A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja
A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

A személyes adatok címzettjei

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Adószám: 14114113-2-08

E-mail cím: unas@unas.hu

Telefonszám: 99/884-000

Weboldal: https://unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.

Az adatfeldolgozó elérhetőségei:

Telefonszám: 99/884-000

E-mail cím: unas@unas.hu

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Weboldal: https://unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés

Az adatfeldolgozó megnevezése: Misano Bt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 2013 Pomáz Huszár utca 29/b

Az adatfeldolgozó telefonszáma: (+36) 70 250 8836

Az adatfeldolgozó e-mail címe: szilvia.misano (kukac) gmail (pont) com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: AXEL Professional Softwares Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 6000 Kecskemét, Dobó I. krt. 13. III/11.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 1 510 0081

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@axel-szamlazo.hu

Az adatfeldolgozó weboldala:

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

CRM rendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatfeldolgozás

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Adószám: 14114113-2-08

E-mail cím: unas@unas.hu

Telefonszám: 99/884-000

Weboldal: https://unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, telefonszámát, a rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

  • a hozzájárulás visszavonásának joga
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
  • helyesbítéshez való jog
  • adatkezelés korlátozása,
  • törléshez való jog
  • tiltakozáshoz való jog
  • hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön a jogaival élni kíván, ez az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszerűen kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panaszai a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül.

Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett – ha a vásárlás már megvalósult – a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből. Továbbá ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

  • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
  • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
    • az adatkezelés céljai;
    • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
    • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat az Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
    • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
    • az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
    • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
    • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
    • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén az Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést az Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
  • az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért, mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez – elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat az Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
  • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
  • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerű, elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha az Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje az Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit az Adatkezelő “xml”, “json”, vagy “csv” formátumban bocsát az Ön rendelkezésére. Ha technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben az Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

  • Ön és az Adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
  • meghozatalát az Adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
  • az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy az Adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

  • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
  • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
  • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia. 


Adatkezelési szabályzat
(v2021.12.07)

Kedves Látogató!

Köszönjük érdeklődésed a Color Fitness, mint Adatkezelő által üzemeltetett honlapjaink (colorfitness.hu és colorugyfel.hu) használata során felmerülő adatvédelmi tudnivalók iránt. Célunk, hogy honlapjaink látogatásakor minden esetben kellemesen és biztonságban érezd magad, ezért arra törekedtünk, hogy egy átlátható, egyértelmű és teljes körű tájékoztatást nyújtsunk a Color Fitness adatkezelési tevékenységéről.

Ez az adatvédelmi tájékoztató minden információt tartalmaz arról, hogy személyes adataidat a honlapjaink látogatása, használata során a Color Fitness hogyan használja, gyűjti, tárolja, együttesen kezeli. A személyes adatok olyan információk, amelyek közvetlenül vagy közvetve a Te személyedre vonatkoznak, illetve a Te személyedhez rendelhetők. A személyes adatok kezelésének a terjedelmét minden esetben Te tudod meghatározni, illetve szabályozni. Hogy hogyan is történhet ez, arra szintén a jelen tájékoztató ad információkat. Az adatvédelem – és így a Color Fitness adatkezelési tájékoztatójának a törvényi alapját – elsősorban a 2018. május 25. napjától alkalmazandó általános adatvédelmi rendelet (GDPR) képezi.

Honlapunk lehívása, a honlap használata

A Color Fitness honlapjainak használata során információk (melyek lehetnek akár személyes adatok is: pl. IP-cím) cserélődnek a Te berendezésed (pl. asztali számítógép, laptop és egyéb technikai eszközök, együttesen: berendezések) illetve a Color Fitness szervere között. Az így kapott információkat leginkább honlapunk felhasználóbarát optimalizálására, csoportos óráinkra történő bejelentkezésre, vagy a Te berendezésednek böngészőjében reklámmegjelenítésére használjuk.

A honlapunk lehívásával kezelt információk köre (log fájl formájában) a következők:

• internetkapcsolattal rendelkező eszközöd/berendezésed IP-címe
• a használat napja és időpontja
• a lekérdezett/lehívott adatállomány neve és URL-je
• az a honlap/applikáció, amelyről a honlapunkra érkeztél (referrer URL)
• az alkalmazott böngésző és adott esetben a Te internetkapcsolattal rendelkező számítógéped operációs rendszere és internetszolgáltatód neve

A honlap használattal kezelt személyes adatok adatkezelési célja:

• zökkenőmentes kapcsolatkiépítés biztosítása a Color Fitness és a felhasználó között
• honlapjaink kényelmes használatának biztosítása, szolgáltatásainak elérése
• a rendszerbiztonság és – stabilitás biztosítása

A honlap használattal kezelt adatok adatkezelési jogalapja:

Az IP-cím kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, azaz a Color Fitness jogos érdeke.

A honlap használatával kezelt adatok adatkezelési címzettjei / címzettek csoportjai:

A fentebb részletezett adatok tekintetében harmadik fél felé történő továbbítás nem történik.

A honlaphasználattal megvalósuló adatkezelés tárolási ideje / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:

Az adatok (pl.: IP-cím) 30 napos időtartamra kerülnek tárolásra, majd azt követően automatikusan törlődnek.

Kapcsolatfelvételi űrlap / e-mail kapcsolat (együttesen Megkeresések)

Adatkezelés céljai/jogalapja:

A Color Fitness honlapján elérhető kapcsolat-felvételi űrlap kitöltésével, illetve a telefonon, e-mailben átadott személyes adatokat (pl. név, cím, elérhetőségi adatok, egyéb, önkéntesen megadott személyes adat) természetesen bizalmasan kezeljük. Megadott adataid minden esetben kizárólag megkeresésedhez közvetlenül kapcsolható célból (pl. panaszügyintézés, tájékoztatás, általános információadás, elégedettség) kezeljük.

A Color Fitness honlapján elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével átadott személyes adatokat szintén bizalmasan kezeljük. Megadott adataid ez esetben kizárólag a csoportos óráinkra történő online fel-/lejelentkezésre, bérleteid érvényességének nyilvántartására, termeinkbe történő beléptetésre, marketingkommunikációs céljainkra kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

Megkeresések törlési idejét a következőkben foglaltuk össze:
Általános kérdés, kérés: 90 nap
Feliratkozás, Lejelentkezés: 90 nap
Egyéb hírlevél: 365 nap
Adat törlése (adatvédelem): 1 nap

Regisztrált felhasználókról nyilvántartott adatok

  1. Honlapjaink szolgáltatásainak teljes és hatékony használata érdekében ajánlott a regisztráció a következő adatokkal:
    • Név
    • Választott felhasználónév
    • Email-cím
    • Telefonszám (végszükség esetén való kapcsolattartásra.)
    • Tartózkodási hely irányítószáma (marketing kommunikáció céljából)
    • Hol hallottál rólunk (marketing eszközeink mérése végett)
    • Életkor (kiskorúak szűrése mellett marketing kommunikáció céljából)
    • Általad preferált fitness termünk (marketing kommunikáció céljából)
    • A belépéshez szükséges automatikusan generált titkos jelszavad – a regisztrációd jóváhagyása után – email-ben kapod meg.
  2. A fenti adatok kizárólag a Felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra kerülnek igénybevételre, azok előzetes írásbeli engedély nélkül (a törvényben előírt kivételektől eltekintve) harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem kerülnek átadásra.
  3. Adatkezelő nem gyűjt olyan adatokat, amelyek nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, érdekképviseleti szervezeti tagságra, egészségi állapotra, szenvedélybetegségre, szexuális életre vagy büntetett előéletre vonatkoznak. Amennyiben Adatkezelő tudomást szerez arról, hogy bármely Felhasználó a fentiekben részletezett különleges adatot töltött fel regisztrációja során, azon Felhasználó regisztrációja haladéktalanul törlésre kerül.
  4. Color Fitness kötelezi magát arra, hogy az adatbázisban szereplő adatok kezelése során a jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően jár el, az abban foglaltaknak maradéktalanul eleget tesz.
  5. A regisztráció során személyes adatait megadó Felhasználó az űrlap elküldésével elfogadja a rendszer használatának szabályait.
  6. A Felhasználó kötelezi magát arra, hogy az adatbázisba kizárólag saját adatait rögzíti, valamint hogy azok a valóságnak megfelelnek.
  7. A Felhasználó felelős a rendszer használatát lehetővé tevő jelszó titokban tartásáért, és köteles gondoskodni arról, hogy a jelszó ne jusson illetéktelen személyek tudomására. Ennek elmulasztásából eredő kárért, illetve hátrányért kizárólag a Felhasználó a felelős.
  8. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az adatátviteli kapcsolat bármely hibájából vagy működésképtelenségéből eredő kárért, illetve hátrányért Adatkezelő nem vállal felelősséget.

Adatkezelés reklám céljából

Az adatkezelés céljai/jogalapja:

A Te hozzájárulásoddal rögzítjük felhasználói viselkedésed az általunk működtetett honlapokon és kiküldött hírleveleink vonatkozásában. A felhasználói viselkedés kiértékelése elsősorban arra irányul, hogy honlapjainkon milyen területeket keresel fel, és azokon milyen linkeket nyitsz meg. Ennek segítségével személyednek és/vagy e-mail címednek hozzárendelésével személyre szabott felhasználói profilokat hozunk létre, hogy hírlevél formájában jobban egyéni érdeklődésedhez szabva szólíthassunk meg reklámmal és javíthassuk kínálatunkat.
A fenti adatkezelések jogalapja mindenkor a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, illetve megfelelő hozzájárulás rendelkezésre állása esetén a DSGVO 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

Tiltakozáshoz való jog:

A fenti célokkal kapcsolatos adatkezelés ellen Te jövőbeli hatállyal mindenkor költségmentesen, adott kommunikációs csatornára (pl. hírlevél fogadás) vonatkozóan külön tiltakozhatsz. Ehhez elegendő leiratkozni szolgáltatásainkról, e-mailt vagy postai levelet küldeni elérhetőségeinkre.

Címzettek / címzettek csoportjai:

A fenti adatokat harmadik fél felé nem továbbítjuk.

Tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:

Amennyiben az adott hozzájárulásod visszavonod vagy a meghatározott szolgáltatásnyújtás (pl. hírlevél küldés) ellen tiltakozol, leiratkozol, adataid a megfelelő e-mail listából törlésre kerülnek.

Tiltakozás esetén az érintett kontaktcím további reklámcélú adatkezelése elsődlegesen zárolásra kerül. Felhívjuk figyelmed, hogy kivételes esetekben tiltakozásodnak beérkezését követően átmenetileg még sor kerülhet reklámanyag kiküldésére. Ez a reklámhirdetések szükséges átfutási ideje miatti technikai okkal magyarázható, és nem jelenti azt, hogy tiltakozásod figyelmen kívül hagyjuk. Az átfutási időt követően az adatok törlésre kerülnek. Köszönjük megértésed.

Hírlevél küldése

Az adatkezelés céljai/jogalapja:

Az Adatkezelő az általa üzemeltetett Honlap hírleveleire való feliratkozóknak általában hetente tájékoztatást, újdonságokat, híreket és üzleti ajánlatokat tartalmazó online hírleveleket és elektronikus úton direkt marketing üzeneteket kézbesít. A hírlevélre való feliratkozás a regisztrációs űrlap kitöltésekor történik. Az adatokat mindaddig kezeljük, ameddig azok törlését nem kéred. A leiratkozás lehetőségét minden hírlevélben egy közvetlen link biztosítja. A leiratkozás a megszerzett felhasználói adatok törlését eredményezi.
A felhasználói viselkedés értékelése során rögzítjük, hogy Te az adott webhelyen, hírlevélen belül mely területen tartózkodsz és mely linkeket használod. További targetálási szempontok a hírlevél küldés során: Preferált fitness termünk.
A fenti adatokból személyre szabott felhasználási profilokat hozunk létre személyed és / vagy e-mail címed hozzárendelésével annak érdekében, hogy az egyes hirdetési megszólításaink, ajánlatainkat – különösen hírleveleink – minél jobban személyes érdeklődésedhez illeszkedjenek és minél érdekesebb ajánlatokat küldhessünk Neked.
A hírlevél küldés keretében történő adatkezelés jogalapja az Ön GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti önkéntes, kifejezett hozzájárulásod.

Tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:

Amennyiben a Color Fitness hírlevél küldéséhez adott hozzájárulásod visszavond, adataid a hírlevél küldő e-mail listákból törlésre kerülnek.

Online megjelenés és honlap-optimalizálás

Sütik – Általános tudnivalók:

A GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján honlapunkon úgynevezett sütiket használunk. A honlapunk optimalizálásával kapcsolatos érdekünk a fenti rendelkezés értelmében jogos érdeknek minősül. A sütik olyan kis adatcsomagok, amelyek honlapunk látogatása közben kerülnek tárolásra a Te berendezéseden. A sütik a Te berendezéseidben nem okoznak kárt, azok nem tartalmaznak vírusokat, trójait vagy egyéb káros szoftvereket. A sütiben tárolt információk az adott berendezésen rögzülnek. Ez mindazonáltal nem jelenti azt, hogy a sütik révén közvetlenül azonosíthatunk Téged. A sütik alkalmazásának egyik célja, hogy kínálatunkat megfelelőbben alakíthassuk a Te számodra. Ehhez úgynevezett munkamenet sütiket alkalmazunk, amelyekkel fel tudjuk ismerni, látogattad-e már honlapunk bizonyos oldalait. A munkamenet sütik a honlapról való kilépést követően automatikusan törlődnek. Ezen túlmenően a felhasználóbarát működés érdekében ideiglenes sütiket is használunk, amelyek meghatározott időszakra tárolódnak a Te berendezéseiden. Az ideiglenes sütik segítségével amikor Te a honlapjainkat ismét felkeresed, úgy automatikusan felismerésre kerül, hogy Te korábban már látogattad oldalunkat, milyen beállításokat használtál, így ezeket a lépéseket nem kell újra megtenned.

A sütik használatának másik célja, hogy honlapunk felhasználóbarát működése, ajánlataink optimalizálása, valamint kifejezetten a Te igényeidre szabott ajánlatok küldése végett statisztikát készítsünk. Ezek a sütik honlapunk újabb felkeresésekor lehetővé teszik számunkra annak automatikus felismerését, hogy Te korábban már látogattad oldalunkat. Felhívjuk figyelmed, hogy a legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a sütiket. Böngésződ mindazonáltal beállíthatod úgy, hogy számítógépeden ne rögzülhessenek sütik, vagy új süti elhelyezése előtt mindig jelenjen meg figyelmeztetés. A sütik teljes körű deaktiválása azt eredményezheti, hogy a jövőben nem tudod a honlapunk minden funkcióját teljes körűen használni.
A cookie-k törlése / tiltása böngészőtől függően, de jellemzően a Beállítások / Adatvédelem menüpontban érhetőek el.

Google Analytics

Az adatkezelés céljai/jogalapja:

Honlapunk igény szerinti kialakításának és folyamatos optimalizálásának céljából a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja értelmében igénybe vesszük a Google Inc. („Google”) Google Analytics webelemző szolgáltatását. Jogos érdekünk a jelen fejezetben bemutatott célokból következik. Ebben az esetben úgy nevezett álnevesített felhasználói profilokat hozunk létre és sütiket alkalmazunk. A süti az alábbi információkat állítja elő a Color Fitness honlapok Általad történő használatával kapcsolatban:
• böngésző típusa, verziószáma
• alkalmazott operációs rendszer
• referrer URL (az előzőleg meglátogatott honlap, ahonnan a Color Fitness honlapjaira jutott)
• a kapcsolódó berendezés IP-címe
• szerverelérés időpontja

Az információk honlapjaink használatának kiértékelésére, honlap-tevékenységekről szóló jelentések összeállítására, honlap használattal és internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatások nyújtására, és ezen internet oldalak igény szerinti kialakításának céljára kerülnek felhasználásra. Az IP-címek anonimizálásra kerülnek, így azok személyekhez kapcsolása nem lehetséges (IP-maszkolás).

A sütik elhelyezését böngésződ szoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatod. Felhívjuk figyelmed, hogy ebben az esetben a honlapunk nem minden funkcióját tudod feltétlenül teljes körűen használni. A fentieken túlmenően a böngészőbővítmény letöltésével és installálásával is megakadályozhatod a sütik által a Te honlaphasználatodra vonatkozóan előállított információk (beleértve a Te IP-címed) rögzítését és Google általi feldolgozását. További adatvédelmi információkat a Google Analytics szolgáltatással összefüggésben a Google Analytics weboldalán találsz. http://www.google.com/privacy.html

Címzettek / címzettek csoportjai:

A sütiben tárolt információk – anonimizálva – a Google USA-beli szerverére kerülnek és ott tárolódnak.

Tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai:

Az IP-cím anonimizálását (IP-maszkolás) követően azok többé nem hozható kapcsolatba a Te személyeddel. A statisztikai célból feldolgozott adatok a Google Analytics rendszerében 14 hónap után törlésre kerülnek.

Remarketing:

Az Adatkezelő a Facebook és a Google AdWords hirdetési rendszerein keresztül úgynevezett remarketing hirdetéseket futtathat. Ezek a szolgáltatók cookie-k, webes jelzők és hasonló technológiák használatával gyűjthetnek vagy kaphatnak adatokat az Adatkezelő weboldaláról és egyéb internetes helyekről. Ezen adatok felhasználásával mérési szolgáltatásokat nyújtanak, illetve hirdetéseket tesznek célzottá: ezek a Facebook és a Google partnerhálózatában szereplő további weboldalakon jelenhetnek meg. A remarketing listák a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, személyazonosításra nem alkalmasak. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. A cookie-k használatát a felhasználó saját számítógépéről törölni tudja, illetve a böngészőjében eleve megtilthatja alkalmazásukat. Ezek a lehetőségek böngészőtől függően, de jellemzően a Beállítások / Adatvédelem menüpontban érhetőek el. További információ a Google és a Facebook adatvédelmi irányelveiről az alábbi elérhetőségeken olvasható:
http://www.google.com/privacy.html és https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/about/privacy

Címzettek az EU-n kívül:

A jelen tájékoztatóban hivatkozott adatfeldolgozások kivételével adataid nem adjuk tovább az Európai Unión vagy az Európai Gazdasági Térségen kívüli székhellyel rendelkező címzetteknek. Az adatfeldolgozók által végrehajtott adatfeldolgozások az általunk megbízott szolgáltatók szervereire történő adattovábbítást feltételeznek. Ezek a szerverek részben az USA-ban találhatók. Az adattovábbítás az EU és az USA közötti adatátviteli keretrendszer, az úgynevezett Privacy Shield, valamint az Európai Bizottság által elfogadott, adatvédelemre vonatkozó általános szerződési feltételek alapján történik.

A Te (mint érintett személy) jogaid:

Tájékoztatást kérhetsz személyes adataid kezeléséről, valamint kérheted személyes adataid helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – zárolását, vagy törlését a hírlevelek láblécében található linken vagy elérhetőségeinken. Kérelmedre tájékoztatást adunk a Téged érintő, általunk kezelt adataidról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról.

A részünkre adott hozzájárulások visszavonásának jogán kívül Téged a megfelelő törvényi feltételek fennállása esetén az alábbi további jogok illetik meg:

• az általunk tárolt személyes adataiddal kapcsolatos tájékoztatáshoz való jog a GDPR 15. cikke alapján
• a pontatlan adatok helyesbítéséhez vagy a hiányos adatok kiegészítéséhez való jog a GDPR 16. cikke alapján
• az általunk tárolt adatok törléséhez való jog a GDPR 17. cikke alapján
• az adatkezelés korlátozásához való jog a GDPR 18. cikke alapján
• az adathordozhatósághoz való jog a GDPR 20. cikke alapján
• a tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke alapján.

Tájékoztatáshoz való jog a GRPD 15. cikke alapján:

Te a GDPR 15. cikk (1) bekezdés alapján kérésre jogosult vagy a személyeddel kapcsolatban általunk tárolt személyes adatokról térítésmentesen tájékoztatást kapni. Ez elsősorban az alábbiakat jelenti:

• a személyes adatokkal kapcsolatos adatkezelés céljai
• az érintett személyes adatok kategóriái
• azon címzettek, illetve címzettek csoportjai, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják
• a Rád vonatkozó személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai
• a Rád vonatkozó személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez való jog, az adatkezelés korlátozásához való jog és az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog
• felügyeleti hatóságnál való panaszbenyújtás joga
• az adatok forrására vonatkozó minden elérhető információ, ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték
• automatizált döntéshozatal, beleértve a profilalkotást a GDPR 22. cikk (1) és (4) bekezdése szerint, valamint legalább ezekben az esetekben megbízható információk az alkalmazott logikáról és az ilyen adatkezelés érintett személyre vonatkozó jelentőségéről és célzott hatásáról.

Ha személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, jogosult vagy arra, hogy tájékoztatást kapj a továbbításra vonatkozóan a GDPR 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.

Helyesbítéshez való jog a GDPR 16. cikke alapján:

Jogosult vagy arra, hogy a Rád vonatkozó pontatlan személyes adatok haladéktalan helyesbítését kérd tőlünk. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult vagy arra, hogy kérd a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Törléshez való jog a GDPR 17. cikke alapján:

Jogosult vagy arra, hogy a Rád vonatkozó személyes adatok haladéktalan törlését kérd tőlünk, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

• a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
• Te visszavonod a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a GDPR 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulásod, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
• Te a GDPR 21. cikk (1) vagy (2) bekezdése alapján tiltakozol az adatkezelés ellen, és a GDPR 21. cikk (1) bekezdés érvénye esetén nem állnak fenn a Te érdekeiddel szemben elsőbbséget élvező jogos indokok az adatkezelésre
• a személyes adatokat jogellenesen kezelték
• személyes adatok törlését jogi kötelezettség teljesítése indokolja
• a személyes adatok gyűjtésére a GDPR 8. cikk (1) bekezdése szerinti információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Amennyiben nyilvánosságra hoztuk a személyes adataid, és azokat törölni vagyunk kötelesek, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megfelelő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a Te adataidat kezelő harmadik személyeket tájékoztassuk a Te szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlésére irányuló kérésedről (elfeledtetéshez való jog).

Az adatkezelés korlátozásához való jog a GDPR 18. cikke alapján:

Jogosult vagy arra, hogy az adatkezelés korlátozását kérd tőlünk, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

• vitatod a személyes adatok pontosságát
• az adatkezelés jogellenes, és Te az adatok törlése helyett azok felhasználásának korlátozását kéred
• az adatkezelőnek az adatkezelés megjelölt célja miatt nincs többé szüksége a személyes adatokra, de az érintett jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényli azokat; vagy
• Te a GDPR 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakoztál az adatkezelés ellen, azonban még nem került megállapításra, elsőbbséget élveznek-e az adatkezelő jogos indokai a Te jogos indokaiddal szemben.

Adathordozhatósághoz való jog a GDPR 20. cikk alapján:

Jogosult vagy arra, hogy a Rád vonatkozó, által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapd, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd anélkül, hogy ezt akadályoznánk, ha:

• az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul és
• az adatkezelés automatizált módon történik.
Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során jogosult vagy arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérd a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke alapján:

A GDPR 21. cikk (1) bekezdés alapján bármikor tiltakozhatsz az adatkezelés ellen.
A fenti általános tiltakozási jog érvényes minden, a jelen adatvédelmi tájékoztatóban ismertetett, GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont szerinti adatkezelési cél esetére. Az üzletszerzési célból történő adatkezeléssel kapcsolatos speciális tiltakozási joggal ellentétben a GDPR értelmében csak abban az esetben vagyunk kötelesek az ilyen általános tiltakozást elfogadni, ha Te az adatkezeléssel szemben elsőbbséget élvező indokokat nevezel meg, ilyen lehet például a potenciális élet- vagy egészségügyi veszély. Ezen túlmenően fennáll annak lehetősége, hogy Te az adatvédelmi tisztviselődhöz vagy az illetékes felügyeleti hatósághoz fordulj.

AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

A weboldalak a Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. szerverein működnek.
Az Adatkezelő az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az Adatkezelő a szerverek üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Adatkezelő neve, elérhetősége:

A jelen adatvédelmi rendelkezések a Color Fitness üzemeltetője, a City Fitness Kft. (Székhely: 1052 Budapest, Károly körút 4., Cégjegyzékszám: 01-09-193019), mint Adatkezelő által végzett adatkezelésre és a colorfitness.hu valamint a colorugyfel.hu weboldalra alkalmazandók.

Adatvédelmi nyilatkozat:

Az Adatkezelő tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések betartására, a biztonságos és tisztességes adatkezelésre. Garantálja, hogy a látogatók és felhasználók által az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes és egyéb adatokat minden esetben a hatályos magyar és európai jogszabályoknak és etikai elvárásoknak eleget téve kezeli, minden esetben megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a megfelelő biztonságos adatkezeléshez szükségesek.
Az Adatkezelő vállalja a jelen szabályzat egyoldalú betartását és kéri – honlapján elérhető közleményben – , hogy ügyfelei is fogadják el a szabályzat rendelkezéseit. Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy az adatvédelmi szabályzatát megváltoztassa. Amennyiben a szabályzat módosítására sor kerül, úgy annak aktualizált szövegét nyilvánosan közzéteszi.

  1. A weboldalak látogatásával a Felhasználó egyúttal tudomásul veszi, hogy a Weboldal információinak igénybevételekor aláveti magát a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényi és egyéb vonatkozó szabályozásnak, és egyben fenntartás nélkül elfogadja a nyilatkozatokban rögzített feltételeket.
  2. A weboldalak használata során a Felhasználó egyidejűleg adatot is szolgáltat. Az adatszolgáltatás részben automatikusan, részben a honlapon elhelyezett űrlapok, formanyomtatványok kitöltésével, hírlevél megrendelése útján történik.
  3. A Felhasználó a weboldalak látogatásával egyben egyetért azzal, hogy adatokat szolgáltasson Adatkezelő számára, és tudomásul veszi, hogy egyes weboldalak látogatásának feltétele az oldalak tartalmának megfelelő személyes adatok önkéntes szolgáltatása. Amennyiben a Felhasználó akként dönt, hogy a kért személyes információt nem adja meg, úgy lehetséges, hogy nem fér hozzá a weboldalak bizonyos részeihez.
  4. Adatkezelő kijelenti, hogy a Felhasználó által nyújtott személyes adatokat, információkat az adatvédelmi szabályok tiszteletben tartásával adatkezelőként saját maga illetve az általa megbízott Adatfeldolgozó kezeli.
  5. Adatkezelő a felhasználó személyes adatait kizárólag azon időtartamig őrzi, kezeli, tárolja, amíg az megfelel a hivatkozott jogszabályi előírásoknak. Az adatkezelés során a felhasználó által önként szolgáltatott adatokhoz kizárólag az Adatkezelő olyan Adatfeldolgozói férhetnek hozzá, akiknek az munkaköri kötelezettsége.
  6. Adatkezelő a felhasználó személyes adatait nem hozza harmadik, illetéktelen személy tudomására.
  7. Az adatvédelmi törvénnyel összhangban a felhasználó tájékoztatást kérhet a személyes adatai kezeléséről. A felhasználó jogosult arra, hogy személyes adatai törlését kérje.
  8. Adatkezelő nem kíván helyt adni a kéretlen leveleknek, ugyanakkor fenn kívánja tartani a saját maga számára azt a lehetőséget, hogy az a felhasználó számára fontosnak tartott információról a felhasználót e-mailben értesítse, egyúttal biztosítja a felhasználó részére a visszautasítás lehetőségét.
  9. A felhasználóról összegyűjtött illetőleg a felhasználótól kapott adatok a jogellenes, vagy a weboldalak működését veszélyeztető tevékenység kivizsgálására és megakadályozására is felhasználhatók.
  10. Adatkezelő nem vállal semmilyen felelősséget a weboldalak tartalmával, az ott illetve azon keresztül elérhető adattal, információval, nyilatkozattal kapcsolatban, így többek között, de nem kizárólag, azok pontosságát, időszerűségét, érvényességét, teljességét, valamely célra való alkalmasságát, megbízhatóságát, megalapozottságát, stb. illetően sem. A weboldalakon lévő nyilatkozataink, kijelentéseink nem minősülnek kötelezettségvállalásnak. A felhasználó egyetért azzal, hogy a weboldalakról vagy a weboldalakon keresztül letöltött és megszerzett információk felhasználása önként, saját belátása szerint és kizárólag saját kockázatára történik.
  11. Adatkezelő a felhasználók fizikai elérésére alkalmas adatokat kizárólag akkor gyűjt, ha az adott szolgáltatás jellege ezt nélkülözhetetlenné teszi. Adatokat kizárólag a felhasználó által előzetesen jóváhagyott célra veszi igénybe, azokat – a törvényben előírt kivételektől eltekintve – harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adja át.
  12. Adatkezelő szolgáltatásai számos olyan kapcsolódási pontot (linket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen linkekért, az ott található adatokért, illetve azon oldalak látogatása, használata miatt bekövetkező esetleges károkért Adatkezelő nem vállal felelősséget.
  13. A weboldalak szolgáltatásainak igénybevételéhez szükség lehet regisztrációs formanyomtatványok kitöltésére.
  14. A weboldalakat látogatók a regisztráció során a valóságnak, illetve a tényleges állapotnak megfelelő adatokat kötelesek szolgáltatni.
  15. Adatkezelő fenntartja magának a jogot arra, hogy a személyes adatokat ellenőrizze, és amennyiben a felhasználó az általa megadott helytelen, pontatlan adatot meghatározott időn belül felhívásra nem pontosítja, úgy Adatkezelő jogosult az érintett felhasználó regisztrációját törölni.
  16. Adatkezelő a regisztráció során kérhet egyéb adatokat is, de arra mindvégig törekszik, hogy a kért többletinformáció mértéke és mélysége arányban álljon a szolgáltatás igénybevételével szerezhető előnyök mértékével.
  17. A Felhasználó kötelezi magát arra, hogy a szolgáltatás igénybevételével nem küld olyan adatot, üzenetet, amely ellentétes:
    • bármely jogszabállyal, nemzetközi egyezménnyel,
    • az Internet-szolgáltató hálózati visszaélések tilalmáról rendelkező irányelvében foglaltakkal,
    • bármilyen általánosan elfogadott Internet-szabállyal,
    • a jóerkölcs követelményeivel.