Belépés

Belépés Bezár
colorfitness.hu / Orange Jóga / Infraszauna

Wellis Sundance infraszauna

Wellis Sundance infraszauna Wellis Sundance infraszauna

Wellis Sundance infraszaunánk várja a vendégeket!

Technikai adatok

 • 3 személyes infraszauna
 • Csomómentes kanadai vörös cédrus kivitel
 • 6 mm füstszínű, biztonsági üvegajtó és oldalüvegek
 • Computer vezérlés – távirányítóval
 • Területenként szabályozható fűtőtest teljesítmény
 • 8 db energiatakarékos Redlight™ fűtőtest
 • Színterápiás világítás (LED)
 • Beépített sztereó FM rádió
 • Ventilátor

Design

A wellis infraszaunánk számára tervezett design Alessandro Caperra olasz tervezőmérnök keze nyomát viseli. Így olyan egyedi megjelenést biztosít a szaunánknak, melyek minden környezetben megállja a helyét, legyen az egy modern wellness helyiség vagy egy nyugodt, intim berendezésű jóga stúdió.

Vörös Cédrus

Az Infraszauna alapanyagaként használt vörös cédrus különleges megjelenésű és illatú csomómentes luxus faanyag. A legnemesebb és legtartósabb fafajta. Nevével ellentétben színe nem kimondottan vörös. Árnyalatai között megtalálható a halvány méz, világos karamell, de akár a borostyán szín is.

A cédrusfában lévő olaj gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló, sebgyógyító, nyirokrendszer szabályzó, méregtelenítő. Nyákoldó, hatása miatt kiváltképpen hatásos a téli időszakra jellemző felső légúti megbetegedések ellen. Jellegzetes aromája a lélekre is kedvezően hat: erősítő, melengető, nyugtató, megújító hatású. Oldja az ingerültséget és a stresszt.
Szaunánk kellemes illata hosszú éveken keresztül megmarad.
A cédrusfában lévő olajok gombaölő és korhadásgátló anyagokat is tartalmaznak. Ezért, és tartóssága miatt is ideális alapanyaga szaunánknak.

Redlight™ fűtőszálak

A villanykörtéhez hasonó gyorsaságú felfűtési idővel azonnal érezhető meleget ad. Más gyártó infraszaunáiban ez az idő 15-20 percet is igénybe vehet.

Infraszaunánk kizárólag az úgynevezett "távoli infra sugarak" (FIR) tartományában, 1.5 µ m to 15 µ m között sugároz. Ezt a tartományt "az éltető fény"-nek is hívják. A távoli infrasugarakat bőre gyorsabban nyeli el. Kellemes, a kandallótűzhöz hasonló hőérzetet nyújt. Nem bocsát ki káros, magas frekvenciájú elektromágneses és ultra ibolya sugarakat. A távoli infravörös sugarak közvetlen a szaunázó testén hatnak, a körülötte levő levegő felmelegítése nélkül.

Áraink:

  1 alkalmas jegy ára: 1.000.- Ft /fő
5 alkalmas szauna bérlet ára: 4.500,- Ft /fő
10 alkalmas szauna bérlet ára: 7.500,- Ft /fő

3 hónapos szauna bérlet ára: 32.000,- Ft /fő
6 hónapos szauna bérlet ára: 49.000.- Ft /fő
Éves szauna bérlet ára: 75.000,- Ft /fő

wellis szauna szinterapia-600

A szakszerű szauna használat érdekében, feltétlenül olvassa el a következő használati útmutatót és figyelmeztetéseket! Köszönjük!

 • Az üzemidő és az üzemi hőmérséklet szabadon választható, de a javasolt időtartam 30-40 perc és a javasolt hőfok 45-50°C között van. Javasoljuk, hogy a szaunát már a felfűtés időtartama alatt is vegye igénybe. (A Far Infra Red sugárzás a felfűtési idő alatt a legintenzívebb.)
 • Mindig fogyasszon elegendő mennyiségű folyadékot a szauna használata előtt, közben és utána, hogy pótolja az elvesztett folyadékmennyiséget!
 • Egy forró fürdő, vagy zuhany a szauna használata előtt elősegíti az izzadást.
 • Ha bármilyen megbetegedésben szenved, kérjük, konzultáljon háziorvosával a szauna használata előtt!
 • Ne töltsön egy alkalommal 40 percnél hosszabb időt a szaunában, mert károsíthatja egészségét!
 • A szaunát sose működtesse 4 óránál tovább folyamatosan! Javasoljuk, hogy minden negyedik óra után hagyja 1 órára pihenni!
 • Ha a kabin túlfülledt, nyissa ki a tetőn található szellőzőt, vagy az ajtó!

Figyelmeztetések

 • Ne tartson törölközőt, és egyéb gyúlékony anyagot a fűtőegységek közelében, hogy a tűzeseteket elkerülje!
 • Ne öntse le vízzel a fűtőegységet, mert áramütést, rövidzárlatot és a fűtőegység meghibásodását okozzhatja!
 • Ne érintse fémtárggyal a fűtőegységet, mert áramütést és égési sérülést okozhat!
 • Ne használja a szaunát, ha nyílt sebe, szembetegsége, vagy égési sérülései vannak!

Infravörös és távoli-infravörös sugárzás jellemzői

Az infravörös fény a Nap láthatatlan sugárspektrumának része. A távoli-infravörös fény egyik jellemzője, hogy könnyen behatol az emberi szövetekbe. Amikor ez megtörténik, természetes rezonancia jön létre, aminek számtalan jótékony hatása van. Emlékszik, amikor utoljára napernyő alatt napozott? Az ernyő ellenére is átmelegedett? Természetesen, hiszen az ernyő csak az UV (ultraibolya) sugarakat akadályozza meg abban, hogy elérjék a bőrét. A távoli-infravörös hő (a távoli-infravörös fényhullámok) behatolnak a bőr alá és csodálatos, természetes melegséggel árasztják el testünket.

Akár órákig is ki lehetünk téve a távoli-infravörös sugarak hatásának, mégsem égünk le. A távoli-infravörös hő teljesen egészséges és ártalmatlan minden élő szervezet számára. Valójában annyira biztonságos, hogy a kórházakban infravörös hőt használnak az újszülött csecsemők melegen tartására.

Az infraszaunák carbon technológiája

Minden ember küld és kap távoli infravörös hullámokat. Az emberi test által kibocsátott hullám-tartomány 6 és 20 mikron között van. Az optimális kibocsátás 7 és 14 mikron közé esik, ami nagyon közel van a vízmolekula rezgésfrekvenciájához. A hasonlóság logikus, hiszen az emberi testet közel 70%-ban víz alkotja. Ezt a hullámtartományt néha "éltető sugaraknak" is nevezik, mivel testünkön különleges regeneráló hatása figyelhető meg.

A carbon hősugárzó kibocsájtása a 7 és14 mikron közötti hullám-tartományban mozog, de legnagyobb része 9. 4 mikronos. Ez a vízmolekulák rezgésének vagy vibrációjának a frekvenciája. A rezgés a sejtekben felhalmozódott sejtmérgek, pl. higany, alumínium, koleszterin és egyéb mérges gázok, kén és formaldehid kioldódását okozza. Ez az optimális frekvenciájú kibocsátás az infravörös hő mélyebb behatolását teszi lehetővé, ami javítja a fájdalomcsillapítás és méregtelenítés hatékonyságát, fokozza a vérkeringést és a periférikus véráramlást.

Nehézfémek és egyéb toxinok kiizzadása távoli-infravörös sejttisztítással

Japánban Dr. Toshiko Yamazakinak van egy Távoli-infravörös Terápia Klinikája, ahol átfogó kutatásokat végzett a távoli-infravörös terápiáról és annak hatásairól. A „Távoli-infravörös terápia tudománya" c. könyvében rámutat, hogy a távoli-infravörös terápia többek között azért olyan eredményes különböző betegségek kezelésében, mert a távoli-infravörös sugarak el tudják távolítani a szervezetből olyan veszélyes méreganyagokat, mint például a higany, amely gyakori okozója különböző egészségügyi panaszoknak. Az emberek bio-akkumulátorként működnek, ezért számos, a természetes öngyógyítást gátló méreganyag nem távolítható el közvetlenül a szervezetbe kerülés után. A méreganyagok tárolásra kerülnek, megakadályozva ezzel a szervezet természetes öngyógyítását.

Amikor mérges gázok, mint pl. kéndioxid és széndioxid, vagy mérgező anyagok, mint az ólom, higany vagy klór nagyméretű vízmolekulával találkoznak, akkor a vízmolekulák körülveszik őket. Ahol ezek a mérgező anyagok összegyűlnek, ott akadályozzák a vérkeringést és a csökkentik a sejtek energiáját. A méregtelenítés akkor indul el, amikor egy 10 mikronos FIR sugárzás eléri a nagyméretű vízmolekulákat, és a víz rezegni kezd.

A rezgés csökkenti a vízmolekulát összetartó atomok ionos kötését. Ahogyan a rezgés folytatódik, hatására elindul a víz-zárványok lebomlása, a bezárt gázok és egyéb mérgező anyagok kiszabadulnak. Japán tudósok arról számolnak be, hogy az elzáródott hajszálerek FIR sugárzás terápiája hatására hasonló jelenség figyelhető meg: a távoli infravörös hő kitágítja a hajszálereket és elindítja a rejtett méreganyagok feloldásának folyamatát.

Infraszaunák jótékony hatásai

Az infraszauna FIR sugárzása olyan koncentrált sugár-energiát ad az emberi testnek, mint a Nap. Amikor a test bármelyik szövete távoli-infravörös sugárzásnak van kitéve, akár a napfény által, akár speciális bevonattal ellátott mesterséges fűtőelemek által, akkor termográfiával is kimutatható gyors felmelegedés következik be. Ez a meleg, valamint különféle egyéb válaszmechanizmusok aktiválása serkenti a gyógyító folyamatokat.

Már korábban említettük, hogy a kutatók felfedezték azt, hogy sejtszinten 7-14 mikron hullámhosszúságú távoli-infravörös sugárzás van (ugyanaz, ami az általunk forgalmazott infraszaunákban), aminek konkrét hatása az alábbiakban jelenik meg:

 • Serkenti az enzim-aktivitást.
 • Elősegíti a vízmolekulák tapadását és átszivárgását a sejtmembránon.
 • A kalcium ionokat a sejtmembránhoz vonzza.

Kísérlet! A Nap infravörös sugarai annak a fény-spektrumnak a részei, amelyek leginkább felelősek a gyümölcsök éréséért, a karbohidrátok cukorrá alakításáért. Ez a savasság csökkentő hatás könnyen vizsgálható, ha egy citrom felét egy-két napra a napfényre, a másik felét pedig kb. egy órára egy távoli-infravörös fűtőelem alá teszünk. A távoli-infravörös sugárzásnak kitett fél-citrom jóval édesebb lesz, mint a másik.

Hosszú ideig csak a hősugárzó „infralámpa" volt az egyetlen eszköz, amit az infrasugárzással kapcsolatba tudtunk hozni. Az 1960-as évek közepén fedezte fel a NASA, hogy néhány ásványi oxid is képes távoli-infravörös hullámokat kibocsátani. Azonkívül, hogy a NASA az űr-programban felhasznált különböző távoli-infravörös termékeket, a technológia fejlesztésében tovább nem jutott. A „Reverse Aging" (Az öregedés megfordítása) c. könyv szerzője, Sang Wang szerint a Japánok további felhasználási lehetőségeket is láttak.

Napjainkban a Japánok már több mint 150 szabadalommal rendelkeznek olyan termékekre, mint: távoli-infravörös szauna , távoli-infravörös sütő, amely helyettesíti a mikrohullámú sütőt, a szülészetek inkubátoraiban használt távoli infravörös panelek, valamint távoli-infravörös hullámokat kibocsátó kerámiák és szövetek. Dr. Tsu-Tsair Oliver Chi az emberi testre ráhangolt távoli-infravörös eszközök hatásmechanizmusáról szóló összefoglalójában állítja: „... ezek a sugarak szelektíven nyelődnek el azokban a szövetekben, amelyeknek teljesítmény-növekedésre van szükségük. A távoli-infravörös energia belső termelődése számos különböző gyógyulási reakcióval van összefüggésben. A szövet maximális szintre hozása után a megmaradó sugarak ártalmatlanul továbbhaladnak. Ezt a jelenséget „rezonáns-abszorpciónak" nevezzük." Hatásai:

Az elmúlt 25 évben japán és kínai kutatók és orvosok szerteágazó kutatásokat folytattak a távoli-infravörös kezelésekről, és számos hasznos tulajdonságról számolnak be. Japánban létezik egy Infravörös Társaság, tagjai orvosok és fizioterapeuták. A társaság célja a távoli-infravörös energiát felhasználó gyógyítási módszer támogatása.

Vörös cédrus jellemzői

 • A cédrus a létező legtartósabb szauna-anyag. Kivételes hőszigetelő képessége miatt nem reped meg a felfűtési/lehűlési igénybevételek következtében.
 • A cédrus különösen szép faanyag, színe a halvány méz-színtől az érett borostyánon át a vörös fahéjig és a mély sziénabarnáig terjed.
 • A cédrus enyhén illatos fa, ezáltal hangsúlyozza ki az igazi szauna-érzetet. A jellegzetes cédrus aroma kellemesen hat az érzékekre bódító parfüm-hatás nélkül.
 • A cédrusfa gombaölő és korhadás elleni összetevőket is tartalmaz. A korhadás-állóságot két különleges anyag, a tujaplikánok és a vízben oldódó fenolok biztosítják. Ezek jelenléte különösen fontos a szaunákban, ahol a hő és a nedvesség kombinációja ideális környezetet teremt a penészgombáknak és baktériumoknak. Ha más faanyagokat használnak a szaunák készítéséhez, akkor a tisztántartásához és fertőtlenítéséhez dörzs-hatású vegyszereket kell használni, amelyek egészség-károsító hatásúak. A cédrus alkalmazása minimumra csökkenti ezeknek az anyagoknak a használatát.
 • A cédrusfáról a szokásos szennyeződések víz és tisztítószer segítségével, makacsabb szennyeződések pedig dörzsvászonnal könnyen eltávolíthatók. A tisztítás során a cédrusfa visszanyeri természetes szépségét és egyedülálló kellemes illatát.
 • A cédrusfa olyan illóolajokat tartalmaz, melyek gyógyító és tisztító tulajdonságaik révén segítik a méregtelenítést. Az amazon.com honlap szerint a cédrusfa olaját széles körben alkalmazzák a parfüm iparban, különösen férfikozmetikumok előállítására. A cédrusolaj csökkenti még a nyálkaképződést is, ezért hatásosan alkalmazzák a légúti problémák, különösen a légcsőhurut kezelésében. A cédrusolaj még a testben felgyülemlett túlzott folyadékmennyiség eloszlatásában is segít.

Az infraszauna használatának előnyei a hagyományos szaunával szemben

Kedvező hőmérséklet: az infravörös hőkabin használata sokkal kellemesebb érzés, mert alacsonyabb, 40-60 C hőmérsékleten fejti ki hatását. A bőr és a bőr alatti kötőszövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve, mivel a sugarak mélyen behatolnak a bőr alá, a test szöveteibe, így a normál testhőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé gyakorol hatást.

Jobb méregtelenítő hatás: Az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos szaunában, melyet a test mélyen fekvő szöveteiből old ki, ezáltal méregtelenítő hatása 20-60-szoros.

Nagyobb hatékonyság testformálás, fogyókúra esetén: az infraszaunával 2,5-szer rövidebb idő alatt érhetünk el azonos kalória-felhasználást. A készülék 30 perces használatával kb. 900 kilokalória veszteséget lehet elérni, ez kb. 15 km-es futásnak felel meg. A kúraszerű vagy tartós használat a zsírcsoportokat fellazítja, az izomzatot átrendezi, az alakot ideálisan átformálja.

Szépségápolás: a bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében a bőr 5-10 évet fiatalodik.

Betegségmegelőzés: az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, a megfázást, influenzát, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.

Gyógyítás: legeredményesebben a következő betegségek kezelésénél lehet használni: mindenféle reumatikus betegség, izmok és izületek megbetegedései, hosszú ideje tartó gerinctáji bántalmak (lumbágó, isiász, hát- és derékfájás, nyakmerevedés), izületi elváltozások, vállmerevség, ill. váll-kar tünetcsoport, izommerevség, megfázás, allergia, melléküreg- és egyéb gyulladások, légúti megbetegedések, hörgőasztma, krónikus hörghurut.

Eddigi tapasztalatok a vendégek visszajelzései alapján

Alakformálás: láthatóan javul a cellulitisz állapota, laposodik a has, karcsúbb lesz a derék és a csípő. Ideális módszer minden nő számára! Diéta egyidejű alkalmazásával a hatás fokozható. Allergia: az allergiás tüneteket jelentősen enyhíti (pl. szénanátha, pollenek, por, vegyszerek által kiváltott), könnyebb lesz a légzés. Reuma: esetenként a makacs reumatikus fájdalmak csökkenése. Közérzet: javul a szervezet vérkeringése, az izmok ellazulnak, a méreganyagok eltávoznak. Bőr: a bőr rugalmasabbá, feszesebbé válik, tónusa javul.

Fontos! Javasolt, hogy az infraszauna használata előtt kb. 1,5 órával mindenképpen egyenek, és fogyasszanak el 0,5 liter vizet. Ellenkező esetben a kezelés alatt szédülés, hányinger, ájulás léphet fel.

Az infravörös hőkabin a láthatatlan hasznos fény tartományában 2-25 mikrométer hullámhosszúságú infravörös sugarakat bocsát ki. Ezek forrása egy különleges, összetett anyagból készített spirális alakú ellenállástest, amelynek közvetlen melegétől hőálló szövet védi a testet. A bőr gyengéden és egyenletesen felmelegszik, a pórusok kitágulnak, a sugarak egyenletesen áthatolnak a vérerekkel átszőtt bőrrétegen. Kb. 4 cm-es mélységben a bőr alá hatolnak, ahol hőenergiává alakulnak és a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben.

Az infraszaunában 40-50 C fokos hőmérsékletnél kellemesen és kényelmesen izzadunk. A ma ismert módszerek közül ez az egyetlen, amely természetes módon hozza létre az egész szervezetre kiterjedő gyógyító lázhatást. A hőkabin elvégzi a kötőszövetek megtisztítását, a test salakanyagoktól való megtisztítását. A lerakódások által kiváltott panaszok csökkennek, vagy akár meg is szünnek.

Az infraszauna használata a szépségápolásban

A bőr megfiatalítása: az infravörös sugárzás kiválóan alkalmas a bőr vérellátásának serkentésére. A mélyre hatoló megtisztulás következtében a bőr megszabadul a szennyeződésektől, rugalmasabbá válik, szerkezete ideálisabb lesz. Ugyanakkor alkalmas akne, ekcémák, pikkelysömör és egyéb bőrsérülések kezelésére.

Fogyasztás: ésszerű diéta betartása mellett az infraszauna kúraszerű alkalmazásával jó eredményt lehet elérni (az alkati sajátosságok figyelembe vételével). Javasolt a só- és szénhidrát fogyasztás csökkentése és a folyadékbevitel növelése (2,5-3 liter/nap lehetőleg cukormentes pl. ásványvíz, 100 %-os gyümölcs-, vagy zöldséglé).

Cellulitis (narancsbőr) megszüntetése: a cellulitis a laza kötőszövet gyulladása, melynek következtében vízből, zsírból és salakanyagokból álló gél állagú réteg rakódik le a bőr alatt. Az infravörös sugárzás hatására a test megszabadul ezektől a káros anyagoktól. Így a bőr újra egyensúlyba kerül.

Az infraszauna használata betegségek megelőzésére és kezelésére

Vérkeringést serkentő hatás: bizonyos testrészek felmelegítése a test többi részében reflexeket vált ki és értágító hatást eredményez.

Keringési betegségek kezelése: ha a vér sok koleszterint és zsírt tartalmaz, akkor sűrűbb lesz és a vörös vérsejtek összetapadnak. A vérsejtek felszínének ilyen csökkenése oxigénhiányt okoz, az artériák eltömődhetnek, ez fokozza a vérnyomást. Ha pedig a zsír blokkolja a vércukor sejtek általi felvételét és megszakad az inzulin kiáramlás, cukorbetegség jöhet létre. Az említett folyamatokra igen kedvező hatást gyakorol az infraszauna.

Bőr- és egyéb betegségek kezelésére: az infravörös melegrendszerrel végzett kezelés után jó eredmények mutatkoztak a következő betegségek esetén: égési sebek, napégés által okozott fájdalom, égések után a hegképzodés megakadályozása, testszag, krónikus középfülgyulladás, torokfájás, orrvérzés.

Veseműködési zavarok: a mérgező anyagok erős kiválasztódása tehermentesíti a vesét, ennek következtében csökkennek a vesemuködési zavarokból eredő panaszok (pl. bokaödéma)

Fájdalomcsillapítás, sérülések kezelése: Az infravörös sugárzás hatékony az izületi gyulladás, izomgörcsök és izomfájdalmak, fej- és hátfájdalmak csökkentésére.

FONTOS! A FENT LEÍRTAKAT SEMMIKÉPPEN NEM SZABAD ÚGY ÉRTELMEZNI, HOGY AZ INFRASZAUNA KEZELÉSI VAGY GYÓGYÍTÁSI MÓDSZERKÉNT ORVOSI AJÁNLÁS NÉLKÜL IS ALKALMAZHATÓ! AKI VALAMILYEN BETEGSÉGBEN SZENVED, KONZULTÁLJON ORVOSÁVAL, MIELŐTT MEGKEZDI A SZAUNA HASZNÁLATÁT!

Az infraszauna javasolt alkalmazása

Ajánlott kezelések száma: 10 - 20 alkalom, legalább heti rendszerességgel.

Fogyókúra, narancsbőr esetén legalább hetente két kezelés ajánlott, de a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes akár minden nap ismételni. Allergiás tünetek csökkentése érdekében 3 - 4 naponta javasolt a kezeléseket megismételni. Reuma, ízületi panaszok enyhítésére heti 1 - 2 alkalom javasolt, de a kúra megkezdése előtt kérjük, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Közérzet javítása céljából elegendő heti 1 - 2 kezelés.

Az infraszaunát, az úgy nevezett száraz szaunát az orvosok az alábbi esetekben ajánlják

Izomfájdalom, rheuma, cukorbetegség, akné, pikkelysömör, gyomor-, bélrendszeri zavarok. A vérkeringés serkentésével megelőzhető a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulása. Fokozza az ellenálló képességet, méregtelenít, bársonyossá teszi a bőrt, csökkenti a cellulitiszt. Rendszeres használata testsúlycsökkenést eredményez, mivel 30 perces használata kb. 800 kalória veszteséget jelent.

Az infra szauna jótékony hatása: Az infravörös hullámok felelősek a Nap hőjének a Földre való szállításáért. A kabinban a mesterségesen generált sugarak fajtája és jellemzői ugyanazok, mint a Napból jövő sugárzásnak. Elmondhatjuk, hogy az összes távolból érkező hőt IV sugárzás közvetíti felénk, beleértve a fűtő testek, égők és az emberi testek melegét is.

Az infraszaunákról általában

Mi történik az infraszaunában? Az IV sugarakat elektromos fűtőszálak generálják, optimálisan irányulnak a kabinban jelen lévő személy felé. Az infraszaunák dupla falának köszönhetően lehetséges a hőmérséklet növelése 40 Celsius fokról 60-ra, így a hatás is megduplázódik. Bátran használhatják azon személyek is kik, bezártság érzettel küszködnek ill. nem bírják a meleget, mivel nyitott ajtóval is kifejti jótékony hatását és üvegbetétes az ajtaja.

Az infravörös sugárzás jellemzői: Különböző testek különböző hullámhosszakat közvetítenek. Az emberi test például 300-5000 négyzetméterig terjedő hullámhossz-tartományban bocsát ki IV sugarakat. Kínai tudósok szerint a 780-2500 négyzetméteres tartományba eső IV-sugarak a leghatásosabbak gyógyászati szempontból. A mélyen fekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően, a kibocsátott IV sugarak képesek közvetlenül négy-hat millimétertől négy centiméter mélyen a testbe hatolni. A sugárzószálak által kibocsátott sugarak kilencvenöt százalékát képes elnyelni a test. Ez a mélyre ható sugárzás a melegítő hatást mélyen az izomszövetekben és a belső szervekben fejti ki. A test felgyorsult szívveréssel, a pulzusszám növekedésével reagál.

Ennek a reakciónak a szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásával. Bizonyított, hogy az infraszauna használata edzi a szívet, mivel a test csökkenteni akarja a hőmérsékletét, és ezért növeli a pulzusszámot, a test aktiválja hűtőrendszerét, így az izzadás beindul. Egy átlagos kondíciójú személy az infraszaunázás alkalmával körülbelül fél liter izzadságot termel, ami háromszáz Kcal elégetésével keletkezik, így 600-800 Kcal-t is képes kiizzadni, egy harminc alkalomból álló kezelés során, minden negatív következmény nélkül. Az elvesztett folyadék víz fogyasztásával pótolható kalória bevitel nélkül! Ezzel a kalória égetéssel, stimulálhatjuk a szervezetet, jó közérzetet teremtve magunknak.

Az izzadság analizálása során számos savat, nátriumot, ammóniát, nehézfémet (ólom, kadmium, nikkel, réz, nátrium) elemet mutat. A zsírt, koleszterint az izzadás során oly módon csökkentjük, hogy a kezelés hatására azok feloldódnak. Tehát képesek vagyunk kiválasztani azt, amit sem a vese, sem a tüdők, nem képesek. Az egészségünk érdekében nagyon fontos, hogy ezek a nehézfémek rendszeresen kiürüljenek a szervezetünkből.

Hogyan használja az infrakabint? Előtte és utána fogyasszon sok ásványvizet. Az infraszauna használat előtti zuhanyzás fokozza az izzadást. Megfázás, influenza esetén hosszabbított kezelés ajánlott, mivel csökkenti a vírusszaporodást. Figyeljen a test egyensúlyára, az ásványok pótlására. Ha a harminc perces kezelést, a magasabb hőfokot megszokta, emelheti a kezelést negyven percre. Ez főleg a szövetek, sejtek szerkezete szempontjából kedvező (erősödnek).

Mire kell vigyázni? Ennek az írásnak egyetlen bekezdése sem értelmezhető úgy, mint kezelési, gyógyászati módszer! Kérje ki orvosának véleményét! Bizonyos gyógyszerek és az infra energia együttes alkalmazása mellékhatásokat és egyéb reakciókat okozhat, ezt a saját érdekében ne feledje! Ha az infraszauna alkalmazása közben állapotának rosszabbodását tapasztalja, haladék nélkül függessze fel a kezelést és konzultáljon orvosával! Ne nézzen közvetlenül az infrasugárzó szálakba működés közben!

Mennyiben hasonlít a hagyományos szauna használatához? Az infrakabinban a hő húsz százaléka használódik arra, hogy felmelegítse a levegőt, nyolcvan százalék közvetlenül átalakul testhővé! Mélyebb és hatékonyabb melegítést garantál. Ez az alapvető különbség írható az infrakabin előnyeinek javára. Legalább kétszeres mennyiségű izzadság kiválasztását segíti elő a hagyományos szaunához képest, ötven Celsius fok körüli hőmérsékleten, így a szívet is kevésbé terheli. A belélegzett levegő sokkal kellemesebb, szabályozható, nyitott ajtóval is elérjük a hatást. A jó közérzet maximálisan biztosított! A kabin öt-tíz perc alatt felfűthető fel!

Elért eredmények: Világszerte 35.000.000 embert kezelnek infravörös sugarakkal, kiváló eredményekkel alkalmazzák fizikoterápiás célokra! A szívizomzatot edzésben tartja, ajánlott mozgásképtelen vagy korlátozott egyéneknek! Az infraszauna központi szerepet játszhat a súlyellenörzésben és a szívizomzat erősítésében egyaránt!

A test infrasugárzás általi felmelegítése stimulálja és felgyorsítja a metabolikus folyamatot, korlátozza a pathogenikus baktériumok és vírusok növekedését. Az egészséges testrészek és szervek aktivitása, ellenálló képessége megnő! Mind belülről, mind kívülről a test megtisztul, megfiatalodik!

Szépség: Tökéletes segédeszköz a természetes szépség megőrzéséhez. Gondoskodik a jó vérellátottságról, a sejtnövekedésről, és folyamatosan eltávolítja az elhalt hámsejteket. Hatásos az akne, (pattanásos bõrfelület; ekcéma; bõrgyulladás; psoriasis; pikkelysömör;) égések, egyéb bõrsérülések ellen! A különbözõ bõrsérülések gyógyulását gyorsítja, puhábbá, finomabbá teszi a bõrt, növeli a rugalmasságát, feszességét, így a cellulitisz nagy ellensége is, mivel a bõrfelszín alatt felhalmozott zsír, víz és méreganyagok alkotják a cellulitiszt, melyek az izzadás során feloszlanak, kifeszülnek!

Sportolóknak: Bemelegítés az infrakabinban, utána jöhet a szabadtéri edzés! A maximális nyújtó hatáshoz negyven perc kezelés szükséges! Az izmok rugalmassága ötven százalékkal megno! Kedvezõ hatással van a fájó izomrendszerre, sciatica, menopauzás tünetek / változás kori tünetek 40-50 év közötti hölgyek / artritis, / ízületi gyulladás/ váll-fájdalom, álmatlanság, stressz, duzzanatok, izommerevedés, szövetbetegségek.

Vérkeringés: Az ember sokkal jobban érzi magát, mivel javul a vérkeringés és a szaturáció (oxigénnel telítődés).

Nagy segítség az infraszauna használata:

 • Izületi merevségeknél a sejtek és szövetek ellazulását eredményezi. Izommerevségek, görcsök oldásánál.
 • Fájdalomcsillapítás: a meleg az endorfin termelést csökkenti és befolyásolja a "gerinckaput", nyugtató hatás jön létre.
 • Vérkeringés: értágító hatás a meleg következtében, stimulálja a vérkeringést.
 • Betegségek, fertőzések: A tudósok az esetek kilencven százalékában jeleztek javulást: szövetsérülések, kötoszalag-fájdalmak, váll- és csípőizületek, menstruációs fájdalmak, fertőzések, ekcéma, poszt-operatív fertőzések, (műtétek utáni) tüdőgyulladás, epehólyag gyulladás stb.
 • Égések: csökken a fájdalom, gyorsabb gyógyulás, kisebb sebhely.
 • Magas vérnyomás: jelentős csökkenés negyven-ötven Celsius fok használatánál.
 • Alacsony vérnyomás: szabályzó hatás.
 • Rövid távú memória: jelentos javulás.
 • Menopauzás panaszok: az ideges tünetek, a depresszió, (kóros szomorúság, érdektelenség, túl evés vagy nagy mértékű étvagytalanság) fej- és gyomorfájás csökkenése.
 • Súlycsökkenés: energia felhasználás útján az izzadásnak és a közvetlen zsírégetésnek köszönhetően.

Panaszok megszűnnek: krónikus gyulladás, fertőzés a középfülben, nyakfájdalom, orrvérzés, csalánkiütés, eltömődött pólusok, akne - 3-4 kezelés, tiszta pólusok, a bőrzsír feloldódik! A kellemetlen testszag megszűnik, a kémiai anyagok távozása következtében. Ekcéma, psoriasis - kedvező kiegészítő kezeléssel bír. Napégés: a bőr jobb vérellátottsága folytán, Anorexia-nervosa /vészes, beteges, soványság/ esetén a normális étkezési szokások visszanyerése, súlygyarapodás.

Az infraszauna előnyei

Fájdalomcsillapító hatású: Az infraszaunában a mély hő segíti a véredények kitágulását, amely megkönnyebbülést és gyógyulást hoz az izmoknak és az enyhe szöveti sérüléseknek. Európában a hipertermiás terápia széles körben alkalmazott az izületi gyulladástól szenvedő betegek kezelésében. Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban a nyáktömlő gyulladás fibromialgia, reumás izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető vagy megszüntethető az infravörösszaunákkal.

Cellulit megszüntetése: A formás lábon, combon is megjelenhet időnként a szövet szivacsossága, vagy is a narancsbőr-jelenség. A jellegzetes hiba hormonális eredetű. A zsírsejtek több zsírt raktároznak el a kelleténél. A bőr dudoros, szivacsos lesz a comb tájékán. A kezdődő cellulit már felismerhető. Zsírpárnácskák alakulnak ki a csípőn, combon, fenéken, ritkábban a térden és az alkaron. Ha ujjai közé préseli a comb bőrét és az a narancshéjra emlékezteti, ha puffadt és a lábait nehéznek érzi, akkor már a narancsbőr második fázisába lépett. A zsírsejtek megnagyobbodnak, nyomást gyakorolnak a véredényekre, gyengül a keringés, víz és méreganyagok gyülemlenek fel. A vérkeringést serkentő, a méreganyagokat és a felesleges vizet eltávolító módszerekkel jelentősen csökkenthető ez a kozmetikai hiba.

A infraszauna megszabadít a cellulitisztől, zselétől, és hasonló, zsírból, vízből és salakanyagból álló lerakódásoktól, amelyek a bőr alatt kis csomókban összepréselődve jelentkeznek.

A kozmetikusok és a kozmetológusok rutinszeruen alkalmazzák programjukban a napi infraszaunázást, hogy a cellulitiszt csökkentsék.

Mivel az infraszauna infravörös sugarai mélyen a bőr alá hatolnak, a narancsbőr ily módon történő kezelése sokkal eredményesebb, mint a hagyományos módszerek.

Ma már Magyarországon is felismerték az infrakabinok jelentőségét a kozmetikában és a gyógyászatban.

Elégeti a kalóriákat és segít a súlyellenőrzésben: Az infra szaunában egyszerre megy végbe a verejtékképződés, és a kalóriaégetés, miközben a szervezet vérkeringése felélénkül. Egy átlagos kondícióban lévő személy egyetlen szaunázás után csaknem 500 gramm verejtéket képes kibocsátani és eközben 300-600 kalóriát elégetni. Ez azt jelenti, hogy súlyt is veszít, nem csak vizet. Tekintettel a súlyellenőrzésre, ez a hatás az infraszaunát a hagyományos szaunákkal összehasonlítva akár háromszáz százalékkal is hatásosabbá teheti.

Eltávolítja a mérgeket és a salakanyagokat: A megélénkült vérkeringés stimulálja a verejtékmirigyeket és ezáltal megszabadít a testben felhalmozódott mérgektől és salakanyagoktól. A napi verejtékezés segít a méregtelenítésben és a testet megszabadítja a rákkeltő hatású nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkohol, nikotin, szódium, kénsav és koleszterin lerakódástól.

Csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot: Az infraszauna lágy melegében eltöltött pár perc felér egy kiadós masszázzsal, amely kellemesen feszültségoldó hatással van a feszült idegekre és izmokra. A kabinból kilépve testileg és szellemileg egyaránt felfrissülve és megerősödve folytathatja mindennapjait. A hipertermiás terápia az egyik dolog, amely jelentősen megnöveli a növekedési hormon szintjét, mely fontos a test szöveteinek karbantartásában, beleértve a test izmait. A krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél a hipertermiás terápia segít helyreállítani a vegetatív idegrendszer helyes működését.

Javítja a vérkeringést, erősíti a kardiovaszkuláris rendszert: Mialatt a verejtékezés fokozódik, hogy lehűtse a testet, az Ön szíve erősebben dolgozik, mialatt a vérkeringése megélénkül. Ezzel ugyanazt a hatást éri el, mint a folyamatos sporttevékenységgel. A szívdobogás frekvenciája, a kardiológiai ellátás és a metabolikus frekvencia javul, mialatt a diasztolikus vérnyomás csökken. Az egyén "testmozgás-hatást" élhet át, miközben olvas és pihen egy infraszaunában. A NASA kutatói szerint az infravörös passzív testmozgás az ideális alternatíva az asztronauták fitten tartására hosszú urutazás során. A legjobb atléták infraszaunát használnak izmaik bemelegítésére edzés előtt, vagy után, hogy megelőzzék a sérüléseket és segítsék az izmok regenerálódását.

Erősíti az immunrendszert: A infraszauna mély stimuláló hatása által emelkedik a test hőmérséklete, mesterséges láz alakul ki. Miközben a test elkezd a láz ellen védekezni, természetes módon erősödik az immunrendszer. A nehézfémek és mérgek eltávolítása a megerősödött verejtékezés kiváltotta salaktalanítás együttes hatása javítja a használók általános egészségi állapotát, csökkenti a betegségre való hajlamát.

Ez a sugárterápia segíthet lerövidíteni a megfázásból vagy influenzából való felépülés idejét, és gyorsabb reakcióra készteti az immunrendszert. Tapasztalat mutatja, hogy gerjeszti a test természetes gyógyulási folyamatát.

Hatásos alacsony hőmérsékleten: 35-55 Celsius hőmérséklet között sokkal biztonságosabb és kellemesebb hőmérsékleten dolgozik, mint a hagyományos szaunák. A hosszúhullámú infravörös sugárzás 3,5-4 centiméter mélyen az izomrostokba hatol. Ennek hatására a normálisnál 3-4-szer erősebb verejtékképződés tapasztalható.

A turmalin gyönyörű féldrágakő. Most, mint ásványi kőzet vált az egyetemi- és kutatóközpontok elemzéseinek középpontjává világszerte. Az ok, hogy az infravörös turmalin az egyetlen ásványi kőzet, mely állandó elektromosságot mutat a Földön és egyúttal természetes (nem mesterségesen előállított) forrása a negatív ionoknak és infravörös hullámoknak. Amikor a turmalin pozitív és negatív töltéseit összekötik, bizonyítottan 0,06mA erősségű elektromosság mérhető. Mint szűrő, képes a természetes vízből gyenge lúgos vizet készíteni, csökkenti a víz csomósodását (ez történik, ha a vizet tároljuk) és fertőtlenítő, szagtalanító hatású. Az ily módon kezelt víz hidratálja és feszesebbé teszi a bőrt.

A negatív ionok szagtalanok, iztelenek és láthatatlan molekulákból állnak, melyeket láthatatlan környezetben lélegzünk be a hegyekben, vízeséseknél, és a vízparton. A friss vidéki levegőn általában 4000 negatív ion található köbcentiméterenként, ami nagyjából egy kockacukor mérete. A vízesésekhez közeli helyeken, vagy nagy esőzés után a mennyisége közel 10000 negatív ionra növekszik. A nagyobb városokban csúcsforgalmi időszakban a negatív ionok száma 100 alá csökken, ez a tényező stresszt, érzékenységet, és számos más fizikai, orvosi problémát okoz. Otthonunkban előállíthatunk természetes módon negatív ionokat pl.: turmalin kristály, sókristály segítségével, valamint mesterséges módon levegő ionizátorral.

Modern környezetünkben használt elektromos berendezések, így a klima rendszerek, mobiltelefonok, tv, rádió, számítógép, kompakt fénycső, cigaretta füst nagymennyiségű pozitív iont bocsájtanak ki, amely a levegő útján befolyásolja fizikai és érzelmi állapotunkat. Ha a munkahelyen a negatív ion koncentrációja lecsökken, a dolgozók fejfájásra, szédülésre, hányingerre, ingerlékenységre panaszkodnak. Pozitiv ionok keletkeznek égéskor, elektromos eszközök, szintetikus anyagok és ruhanemük használatától is. Az emberek átlagosan idejük 80-90%-át töltik belső térben, ahol a levegő minősége rosszabb, mint a szabadban.

Kép galéria